clijsters_22_03AO 2011

Na Li i Kim Clijsters u finalu

 

Kineskinja Na Li i Belgijka Kim Clijsters igraće u finalu ovogodišnjeg Australian Opena. Li, deveti nosilac, došla je do svog prvog Grend Slem finala pobedivši prvog nosioca i prvu teniserku sveta Dankinju Karolinu Voznjacki sa 2:1 u setovima (3:6,7:5 i 6:3) i tako napravila istorijski uspeh za kineski tenis.

Povezana vest:  Troicki u osmini finala turnira u Sofiji

U iscrpljujućem meču, koji je trajao dva i po sata, 20-godišnja Voznjacki imala je meč loptu na svom servisu pri vođstvu 1:0 u setovima i 5:4 u drugom, ali je Li uspela da se vrati iz rezultatskog ponora i postati prva Kineskinja u pojedinačnom finalu jednog Grend Slem turnira.

U drugom polufinalu sastale su se drugi i treći nosilac Ruskinja Vera Zvonareva i Kim Klajsters, a posle 73 minuta igre pobedila je Klajsters sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3).

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković i Tipsarević zadržali pozicije, pad Troickog

U svom drugom finalu Australian Opena Klajsters će pokušati da dođe do svoje četvrte Grend Slem titule. Belgijanka je svoje jedino finale u Melbournu igrala još 2004. godine kada je od nje bila bolja sada, po drugi put penzionisana Žestin Enan.

Žensko finale igra se u subotu.