2 DJ KABINA NOVANovi koncertni talas za očuvanje Akademije

 

Već treću sedmicu za redom koncertima, žurkama, izložbama i performansima borimo se za opstanak jednog od simbola kulturne scene Beograda – kluba Akademija, koji se nakon 50 godina postojanja suočava sa svojim nestankom, na osnovu sudskog naloga o iseljenju. U četvrtak 27. januara za očuvanje Akademije sviraće bendovi ZERKMAN BIG BANG, METAK ZA ZLIKOVCA, STRAIGHT MICKEY AND THE BOYZ, SUPERBAD i MILIĆ ČAVIĆ DIMITRIJEVIĆ u Velikom klubu, ALFA TICA i kruševački PSYCHOROAD u Malom klubu, nakon čijeg koncerta počinje žurka podrške IT’S GRIME TIME, kada će nastupitiOPTIMUS (Sick Touch), STAY HIGF (Rap Cats) i gosti MC-evi.

Povezana vest:  Bombaj štampa posle 25 godina u Beogradu!

U petak 28. januara, u okviru akcije „Sačuvajmo Akademiju“, koncert će održati bendoviBEKSTVO IZ LA ZMIJA, ŠTRBAC, EŽIK i SVE ILI NIŠTA u Velikom klubu i V.I.A. – DNO, „8“ i ANONIMNI ALKOHOLIČARI u Malom klubu.

U subotu 29. januara podršku Akademiji svojim zajedničkim koncertom pružiće grupeVROOOM i LIRA VEGA u Velikom klubu, a iste večeri u Malom klubu očekuje vas drum’n’bass-reggae-dubstep žurka podrške BATTLE FOR AKADEMIJA pt 2, kada će nastupiti DAMIAN SELECTA, MC IGOOMAN i članovi Multicolor Rolling kolektiva KAIAHi MC BO_JAH.

U nedelju 30. januara biće održan VELIKI RAP KONCERT PODRŠKE AKADEMIJI, a nastupaju: SICK TOUCH, FANTASTICNA ČETVORKA (Škabo, Marlon Brutal, Žobla i DJ Iron), PT CLAN, SALE TRU, LOS SOLOS, ŠEF SALE (Beogradski Sindikat) i THC LA FAMILIJA.

Povezana vest:  Blajnd gardijan se vraćaju u Beograd

Iste večeri u Malom klubu očekuje vas druga po redu januarska DARK-ELECTRO žurka podrške, a DJ tim koji će vas zabavljati čine: DARK ENERGY, BAMHAZARD i ELDER.

SLOBODAN ULAZ na sve događaje u okviru akcije „Sačuvajmo Akademiju“!

Inicijativu za očuvanje Akademije do sada su aktivno podržali: Disciplin A Kitschme, Hornsman Coyote, Repetitor, Kill Me Laser, Bolesna Štenad, The Schtrebers, slikarka Irena Bijelić Gorenjak, Codex, J-Rock team, pesnici i pesnikinje Poezina, DJ Dark Energy, San Debelih Žena, DJ Bogi, DJ Elder, DJ Black Cypher, DJ Subject Zero, DJ Bamhazard, DJ duo Akasha i Nenad B, DJane Angie, DJ Android, Katja, Kazna Za Uši, Figlio Di Puttana, Ventolin, Oliver i Neško iz benda Kanda Kodža i Nebojša, Organic Toy, Kilamandžaro kolektiv, Samostalni Referenti, King Calypso Sound System, DJ Omla, Damian Selecta, DJ Ali a.k.a. Suicide, Alien Selecta, MC Igooman, DJ Gavra, ekipa Muzičke berze…

Povezana vest:  Mladi niški sastav Jam Station zatvara glavni program Nišvila

Novonastaloj situaciji protive se brojni građani i javne ličnosti, i dalje apelujemo na gradonačelnika Dragana Đilasa i gradske i državne vlasti da spreče zatvaranje kluba Akademija, u toku je potpisivanje peticije za opstanak ovog legendarnog mesta, a Akademija nastavlja sa programskim sadržajima koji je i čine onim što jeste – jezgrom slobodnog duha Beograda.