Fiat Feemont 1Prvi model Fiat-a u partnerstvu sa Chrysler grupom Fiat Freemont premijerno u Ženevi

 

Na predstojećem Međunarodnom salonu automobila u Ženevi, Fiat će premijerno predstaviti model Fiat Freemont, prvi automobil proizveden u patnerstvu sa Chrysler grupom. Novi model će se proizvoditi u meksičkom pogonu Toluka, a u prodaji u svetu će se naći u drugoj polovini 2011. godine.

Razvijen na osnovama modela Dodge Journey, dizajn novog Fiat Freemont-a zadovoljava potrebe svakog pojedinca u težnji za slobodom i avanturizmom. Prostran i udoban automobil, kreiran je da ispuni zahteve užurbane, gradske vožnje, kao i potrebe porodičnog odlaska na kraća i duža putovanja.

Povezana vest:  „Piaggio Group“ na sajmu promovisao novog uvoznika i distributera u Srbijia - kompaniju "P.G.S. Moto

Fiat Freemont 3Dimenzije garantuju izuzetnu prostranost i udobnost modela Fiat Freemont. Dužina vozila je 489 cm, širina 188 cm, visina 172 cm, a međuosovinsko rastojanje od 289 cm je ujedno i najbolje je u svojoj kategoriji. Čak sedam standardnih sedišta omogućavaju svim putnicima jednaku vidljivost, a treći red se po potrebi može preklopiti stvarajući dodatni prostor za prtljag. Drugi red je opremljen dodatnim sedištima za decu u cilju veće zaštite i udobnosti. Fiat Freemont karakteriše i prostran zadnji deo za prtljag, kapaciteta od 1461 litra.

Povezana vest:  Izbor za svetski automobil godine

Jedinstveni dizajn odiše snažnim linijama branika i prednjih rešetki,  dok se LED svetla savršeno uklapaju u stilizovani zadnji deo vozila. Ekskluzivni enterijer modela Fiat Freemont opremljen je inovativnom komandnom tablom sa velikim ekranom osetljivim na dodir.

Fiat Freemont opremljen je prednjim pogonskim točkom sa turbo dizel 140 KS ili 170 KS 2.0 MultiJet motorom, u kombinaciji sa manuelnim menjačem. U budućnosti će biti dostupan u 4×4 verziji sa 170 KS 2.0 MultiJet motorom i 3.6 benzinskim V6 motorom sa 276 KS, oba sa automatskim menjačem.

Povezana vest:  Marija Kilibarda i Ivan Ivanović isprobali novi Volkswagen Passat sedme generacije (FOTO)

Opremljen je sa sedam vazdušnih jastuka, kao i ABS sistemom sa pomoćnom kočnicom, programom za elektronsku kontrolu stabilnosti (ESP) i Hill Holder sistemom.

U ponudi će se naći dva modela sa bogatim paketom opreme, po pristupačnim cenama. Fiat Freemont će se prodavati i u Srbiji.