ana_ivanovic_rim_1WTA SAN DIJEGO

Ana Ivanović sutra protiv Per

 

Na WTA turniru u San Dijegu, nagradni fond 700.000 dolara, nastupiće dve srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović.  Za prvog nosioca na turniru postavljena je, upravo, Jelena Janković, svetski reket broj dva i srpski reket broj jedan. Ana Ivanović, trenutno 60. na WTA listi od organizatora je dobila vajld kartu za turnir.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, Đoković sutra startuje u Monte Karlu

Jelena Janković biće slobodna prvo kolo a u drugom će igrati protiv bolje iz meča Ališa Klejbanova (Rusija) – Aravan Rezai (Francuska). Sa druge strane Ivanovićeva će u prvom kolu, najverovatnije sutra (noć – utorak na sredu) igrati protiv Izraelke Sahar Per koja je postavljena za sedmog nosioca. U slučaju da prođe prvo kolo Ana će igrati protiv pobednice iz meča Jaroslava Švedova (Kazahstan) – Nađa Petrova (Rusija).

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Obradović: Novak jedva čeka da zaigra za Srbiju

Ana i Jelena bi mogle da se sretnu, ako budu pobeđivale protivnice, tek u polufinalu a u konkurenciji dublova na turniru Srbija neće imati predstavnice. Drugi nosilac na turnir je Samanta Stosur (Australija) a na turniru igraju još Vera Zvonareva, Agnješka Radvnaska, Flavija Peneta, Marion Bartoli…

Nagradni fond je 700.000 dolara a osvajač turnira zaradiće 470 WTA bodova i 107.000 dolara. Ko izgubi u prvom kolu zaradiće jedan WTA bod i 4.800 dolraa prolazak u drugo kolo garantuje 60 bodova i 8.800 dolara. Ulazak u četvrtfinale donosi 120 WTA bodova i 16.425 bodova dok će polufinale doneti 200 bodova i 30.625 dolara.

Povezana vest:  Berdih osvojio titulu posle skoro godinu dana