jelena_jankovic_rim_4WTA SINSINATI

Jankovićeva slobodna u prvom kolu, Ana na Azarenku

 

Turnir koji pobednici donosi 900 WTA bodova i 350.000 dolara počinje sutra (ponedeljak). Srbiju će predtavljati, u glavnom žrebu, za sada dve teniserke a čeka se popodnevni meč drugog kola kvalifikacija gde će Bojana Jovanovski pokušati da overi ulazak u glavni žreb.

Ipak, prvi nosilac na turniru je Jelena Janković koja je sa tim statusom slobodna prvo kolo a u drugom će igrati protiv jedne od teniserki iz kvalifikacija što joj još više olakšava put do finala. Prva ozbiljija prepreka JJ bila bi, u trećem kolu (osminafinala) Francuskinja Arvan Rezai.

Povezana vest:  Svetski poznati teniser i vrhunski trener Ivan Ljubičić pokreće tenisku akademiju na Lošinju

Ana Ivanović konačno je upala u glavni žreb bez vajld karte. U prvom kolu će Ivanovićeva igrati protiv Beloruskinje Viktorije Azarenke (9 nosilac). U drugom kolu, ako prođe Azarenku igraće sa boljom iz meča Jaroslava Švedova (Kazahstan) i nekom teniserkom iz kvalifikacija.

Nagradni fond je dva miliona dolara a pored Jelene Janković (prvi nosilac) na spisku još Karolina Voznjacki, Elena Dementijeva, Kim Klajsters, Frančekska Skijavone, Vera Zvonareva, Agnješka Radvanska. Na Li…

Povezana vest:  Srbija protiv Kazahstana u 1. kolu

Osvajač turnira zaradiće 900 WTA poena i 350.000 dolara a učesnica finala inkasiraće 620 WTA poena i 175.000 dolara. Teniserka koja izgubi u drugom kolu zaradiće 70 WTA poena i 10.275.