novak_djokovic_us_open_2010ATP US OPEN 2010
Đoković: Naši uspesi su fantastična stvar za Srbiju
Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da su rezultati koje postižu Ana Ivanović, Jelena Janković, Janko Tipsarević i on na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku, fantstična stvar za Srbiju.
-Ponosan sam što na ovako velikom takmičenju kao što je US Open branim istovremeno i boje svoje zemlje. Uspeh koji postižemo Janko, Jelena, Ana i ja fantastična je stvar za našu zemlju. Naravno, ovo je individualni sport, ali za mene je značajna i činjenica da uz svoje ime imam i zastavu Srbije – izjavio je Đoković, koji je pobedom nad Nemcom Pečnerom u drugom kolu obezbedio susret sa Amerikancem Džejmsom Blejkom.
-Zadovoljan sam svojim dosadašnjim igrama u Njujorku, iako je u duelu sa Pečnerom bilo trenutaka koji nisu bili najsjajniji. Ipak, najvažnije je da sam uštedeo dosta energije za predstojeće mečeve – istakao je Đoković.
On je napomenuo da protiv Blejka ima spremnu taktiku.
-Blejk će verovatno agresivno ući u meč i pokušaće da mi parira ranim ‘hvatanjem’ loptice, za šta ću biti spreman – izjavio je Đoković.
Treći teniser sveta istakao je značaj podrške koju publika može da pruži teniseru.
-Već sam se suočio sa situacijama kada publika nije bila na mojoj strani. Pokušaću da to iskustvo iskoristim na najbolji mogući način, jer energija koju publika može da vam ulije izuzetno je značajna – dodao je Đoković.
Srpski teniser je napomenuo da je potpuno spreman „i fizički i mentalno“za uspešan nastavak tutrnira u Njujorku.
-Definitivno sam spreman i izuzetno motivisan da na turniru u Njujorku stignem što dalje – poručio je Đoković.
Povezana vest:  Lajović zaustavljen u drugom kolu Australijan opena