braca_BryansTrophyATP US OPEN 2010
Braća Brajan na US Openu uzela devetu Grand Slam titulu
Američki teniseri Bob i Majk Brajan osvajači su novog Grand Slam turnira u konkurenciji parova. Uspehom na US Openu su došli do devete titule u karijeri.
U finalnom meču su Bob i Majk, inače prvi nositelji, pobedili 30-godišnjake, Indijca Rohana Bopanu i Pakistanca Aisam-ul-Haka Kerešija, sa 7:6(5), 7:6(4).
Deveti je to Grand Slam naslov za američke blizance koji su US Open, pre ove godine, osvajali još 2005. i 2008. godine. Uz to još imaju jedan naslov na Vimbldonu i Roland Garosu te četiri na Australian Openu koji su osvojili i ovog januara.
Bob Brajan je pritom dva puta slavio titule ovih dana, dan ranije sa sunarodicom Lajzelom Huber osvojio je turnir mešovitih parova. Zanimljivo da je tako u dva finala Pakistanac Kereši morao stisnuti ruku Bobu Brajanu, jer je on upravo s Kvetom Peške igrao finale mešovitih parova.
Kada su mešoviti parovi u pitanju, Bob ima sedam, a Mike dva Grand Slam naslova.
U finalu muških parova nije bilo brejk-gemova, pa se pitanje pobednika odlučivalo u dva taj-brejka. I uprkos tome što su Bopana i Kereši na ulazu u oba taj-brejka prvi došli do mini brejka, učinjeno nisu uspeli da materijalizuju. Amerikanci su okretali rezultat u svoju korist i na kraju slavili.
Povezana vest:  Federer prvi, Ðoković drugi na listi zarada