Clijsters_peharKim Klejsters želi i druge grend slem titule

 

Belgijska teniserka Kim Klejsters izjavila je da posle dve uzastopne pobede na Otvorenom prvenstvu SAD planira da osvaja titule i na drugim grend slem turnirima. Klejstersova je do sada sakupila tri grend slem titule, međutim, sve u Njujorku.

-Sve me te titule motivišu na drugačiji način – rekla je Klejstersova, koja je poslednju titulu osvojila pobedom nad Verom Zvonarevom.

Povezana vest:  HUMANITARNA EGZIBICIJA U HALI PIONIR 30. novembra 2010, Jelena Janković samo učesnik

Klejstersova je ocenila da joj Otvoreno prvenstvo Australije odgovara zbog tvrde podloge, slične onoj na Ju-Es Openu. Vimbldon pamti kao veliku ljubav pokojnog oca, a na pariskom Rolan Garosu se zbog brojnih Belgijanaca oseća kod kuće, iako joj zemljana podloga ne odgovara, uprkos dva nastupa u finalu tog turnira.

-Još na šljaci nemam to samopouzdanje koje osećam sa svakim izlaskom na tvrdu poglodu – istakla je 27-godišnja teniserka, koja je ove godine prvi put uspela da odbrani grend slem titulu.

Povezana vest:  Počeo Gemax Open 2010

-Nova vrsta osećanja, koja do sada nisam iskusila. Bilo je zabavno, nešto novo u mojoj karijeri – navela je Klejstersova u intervjuu agenciji Asošiejted Preš.

Prvu titulu na Ju-Es Openu osvojila je 2005. godine. Sledeći turnir je propustila zbog povreda, a 2007. se zbog zdravstvenih problema i penzionisala. U međuvremenu je rodila i ćerku, koja sada ima dve

Povezana vest:  Hrvatska izjednačila protiv Francuske u polufinalu Dejvis kupa

godine i želi društvo.

-Stalno traži brata ili sestru, pa moram da se izvinjavam… Ipak će još morati da se igra sa psima – istakla je Klejstersova uz osmeh.