inter_slavljeLIGA ŠAMPIONA

Inter kreće u odbranu titule prvaka Evrope

 

Utakmicama prvog kola grupne faze takmičenje, sutra počinje nova sezona u Ligi šampiona, a titulu evropskog prvaka braniće milanski Inter, koji u prvom kolu ide u goste holandskom Tventeu. Titulu šampiona Inter će braniti sa novim trenerom Rafaelom Benitesom, naslednikom Žozea Morinja, koji je preuzeo madridski Real.

-Za sada još nema mog pečata na igru tima. To bi trebalo da se dogodi do januara – rekao je Benites, pod čijim je vođstvom Inter u prve tri utakmice sezone ostvario samo jednu pobedu.

Prošle sezone je sa Morinjom osvojio titule prvaka Evrope i Italije, kao i nacionalni kup. Ove je već izgubio od madridskog Atletika u borbi za Super kup Evrope.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, INCEDENT ĐENOVA, Inspektor traži 3:0 za Italiju i prazne tribine za Srbiju

-Morinjo je zaista zaslužio nadimak ‘posebni’. Čak i kada ste mrtvi, on vas tera da dajete i više od svojih mogućnosti. Imali smo utisak da je pored nas na terenu – rekao je prvotimac Intera i kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković.

-Ali, i Benites je gladan uspeha, samo svi treba da se prilagodimo novim uslovima. Imamo sjajan tim i cilj nam je da ponovimo uspeh iz prošle sezone – naveo je Stanković, koji je zbog povrede neizvestan učesnik duela sa Tventeom.

Pod upitnikom su i nastupi Majkona i Kristijana Kivua, dok protiv Tventea, debitanta u Ligi šampiona, zbog kartona sigurno neće igrati Tijago Mota.

Drugi meč Grupe A sutra će igrati Verder iz Bremena i londonski Totenhem. Polufinalista prošle sezone i šampion iz 2009. godine Barselona dočekaće Panatinaikos i pokušati da dokaže da je subotnji neočekivani poraz od Erkulesa (0:2) bio samo slučajnost.

Povezana vest:  Babić: Ovo je trofej za Boškova

-Igrači još nisu u pravoj formi – pravdao se posle meča trener Pep Gvardiola, a zanimljiv izgovor imao je i bek Danijel Alveš.

-Nije bitno kako počneš sezonu, već kako je završiš – rekao je Alveš.

Barselona i Panatinaikos su se od 2002. godine sastajali četiri puta, a španski tim je kao domaćin slavio u oba meča i to sa gol razlikom 8:1.

Učesnici Grupe D su i Kopenhagen i Rubin iz Kazanja, koji će sutra igrati u Danskoj. Prvak Evrope iz 2008. godine, Mančester junajted, u Grupi C će dočekati Glazgov Rendžers u meču u kome neće smeti da ponovi greške iz subotnjeg duela sa Evertonom u Premijer ligi kada je primio dva gola u sudijskoj nadoknadi i osvojio samo bod – 3:3.

Povezana vest:  Poketino: Ovo je realan rezultat

Bursa će u drugom meču Grupe C dočekati Valensiju.

Najneatraktivniji sutrašnji mečevi igraće se u Grupi B u kojoj će Benfika biti domaćin Hapoelu iz Tel Aviva, a Olimpik Šalkeu.  Utakmice u ostalim grupama igraće se u sredu, kada će beogradski Partizan gostovati kod Šahtjora u Donjecku u Grupi H.

Uzbudljivo će biti i u Minhenu gde će aktuelni viceprvak Evrope Bajern dočekati vicešampiona Italije Romu.

U sredu će početi i takmičenje u po imenima najzvučnijoj Grupi G, u kojoj će igrati madridski Real, Milan i Ajaks, timovi koji su zajedno osvojili 20 titula prvaka Evrope.