Nadal_finale_1Rafael Nadal: Ne znam da li ću osvojiti još koji Grand Slam

 

Nešto više od 12 sati nakon pobede nad Novakom Đokovićem u finalu US Opena, najbolji svetski teniser Rafael Nadal dao je intervju za The Associated Press.

– Ne znam hoću li u karijeri osvojiti još koji Grand Slam naslov – izjavio je Nadal, nakon što se u Nju Jorku dokopao svog prvog US Opena, a ukupno devete Grand Slam titule. Osvojio je još pet puta Rolan Garos, dva puta Vimbledon i jednom Australian Open, prošle godine.

– Nikada ne znate kada ćete osvojiti prvi, a kada zadnji. Znam da sam sada malo ušao u istoriju tenisa, ali, tek su mi 24 godine. Tek ćemo na kraju moje karijere moći dati kompletnu ocenu – objasnio je Nadal.

Povezana vest:  US OPEN 2012, REZULTATI, Marej startovao pobedom, eliminisana Lisicki

Postao je sedmi teniser u istoriji koji je osvojio sva četiri Grand Slam turnira. S 24 godine i najmlađi kojem je to uspelo. Ukoliko početkom sledeće godine trijumfira u Melbournu na Australian Openu, postaće prvi koji je spojio četiri Grand Slam titule u nizu posle Roda Lavera 1969. godine, koji je te sezone osvojio sva četiri u istoj godini…

– Vrlo sam srećan svojim ostvarenjem. Znam koliko je teško osvojiti bilo koji turnir. Naravno da ću se truditi da budem spreman za Australiju i tamo dati sve od sebe. Ali, pre toga želim da odigram završnicu ove sezone bolje…, bolje nego što sam igrao završnice proteklih sezona.

Povezana vest:  Nadal zapretio bojkotom zbog plave šljake

Novinar AP-a pitao ga je na koji je svoj uspeh najviše ponosan?

– Prvi naslov na Rolan Garosu 2005. godine, pa drugi odmah sledeće godine. Moj prvi Vimbledon 2008. godine, koji sam osvojio u dramatičnom finalu protiv Rodžera Federera. Zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Australian Open prošle godine, pa Davis Cup 2004. godine…

Povezana vest:  Obradović: Nadam se da će nam Lajović doneti vođstvo

Taman kada je novinar pomislio da će Nadal zapravo najbrojati baš sve osvojene naslove u karijeri, levoruki španski majstor je zastao i prisetio se „vrlo teškog“ drugog dela prošle sezone. Pratile su ga prošle godine povrede oba kolena i trbušnog zida, pretrpeo je jedini poraz ikada na Rolan Garosu, otkazao je Vimbledon i rastali su mu se roditelji…

– Jako sam želeo da se vratim svojim najboljim izdanjima nakon svih tih problema i teškoća. I uspeo sam, danas sam bolji, jači nego što sam bio. To je nešto jako veliko, nešto na što sam jako ponosan!