Rafael_nadalRafael Nadal: Mislim da nikada neću dostići Federera

 

Iako su mu tek 24 godine Rafaela Nadala mnogi će smestiti u uski krug tenisera koje će prozvati najboljim svih vremena. Sam skromni Španac o sebi nema takvo mišljenje.

Iako protiv njega ima sjajnih 14-7 u međusobnim dvobojima, Nadal će, gotovo u svim poređenjima, uvek istaknuti da je Rodžer Federer bolji od njega.

Povezana vest:  Dimitrov osvojio Akapulko

Tvrdi to i danas, pozivajući se na rekord Švajcarca od 16 osvojenih Grand Slam naslova. Levoruki Španac, trenutno vodeći na ATP-ovoj listi, ima ih „samo“ devet.

-Glupi su razgovori na temu jesam li ja bolji ili slabiji od Rodžera. Naslovi jasno kazuju da je on mnogo uspešniji teniser od mene. To je u ovom trenutku jedina istina. I mislim da će tako ostati celog života – kaže Nadal, koji je ove sezone slavio na tri Grand Slam turnira, na Roland Garosu, Vimbldonu i US Openu.

Povezana vest:  Jelena Janković u osmini finala turnira u Bogoti

-Volio bih da budem jednako uspešan kao on. U devet je godina postigao uspehe koje je praktički nemoguće ponoviti – dodao je.

-Također, ne znam šta bih vam odgovorio na pitanje jesam li najbolji španski sportista svih vremena. Ne mogu to reći, nemam pojma. Ali, čast je to što me se uopšte gura u konkurenciju -zaključio je Nadal.

Povezana vest:  Dodik čestitao Ðokoviću pobedu