radek_stepanek_prvi_dan_1DAVIS CUP, SRBIJA – ČEŠKA

 

 

Štepanek: Morao sam da promenim taktiku za Troickog

 

Češki teniser Radek Štepanek izjavio je danas da je bio izneđen što neće igrati sa Novakom Đokovićem u prvom meču polufinala Dejvis kupa sa Srbijom i da je na brzinu morao da promeni taktiku za Viktora Troickog.

Štepanek je Troickog pobedio sa 3:1 (4:6, 6:2, 6:4, 6:4).

-Bilo je iznenađenje za nas što Novak neće igrati. Koncentrisao sam se za igru sa njim. Morao sam na brzinu da promenim taktiku za meč. Saznao sam tri sata pre meča – rekao je Stepanek na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  US OPEN 2013, REZULTATI, Nadal u 3. Kolu, Dodig bolji od Davidenka

Štepanek je istakao da ove godine nije dobro igrao i da je Dejvis kup bio šansa da to promeni.

-Od Otvorenog prvenstva Australije nisam igrao kako treba. Bio sam bolestan, imao sam mononukleozu, bio sam umoran i nisam trenirao. Bilo je to teško vreme za mene. Dejvis kup ima posebno mesto u mom srcu, jer igram za svoju zemlju. Ponosno sam predstavio Češku ovde i

Povezana vest:  Zvezdi titula ekipnog šampiona Srbije za seniore 2013.

Pobedio – rekao je Štepanek.

On je priznao da je nervozno počeo meč sa Troickim.

-Uspeo sam da napravim brejk u drugom setu i da preokrenem igru u svoju korist. Igrao sam dobro, držao kontrolu i to je bilo to. Ključni momenat je bio kraj trećeg seta, kada je bilo nekoliko dobrih poteza koje Viktor nije očekivao – rekao je Stepanek.

Povezana vest:  Nadal protiv Federera u četvrtfinalu

Češki teniser je naglasio da je ovo tek prvi poen, ali veoma važan, a da će se tek videti šta će se dogoditi.

-Sada igra Tomaš Berdih i fokusirani smo na to. Idemo meč po meč – zaključio je Stepanek misleći na duel Berdiha i Janka Tipsarevića.

PHOTO: ataimages.rs