anri_amerikaTijeri Anri povredio golmana Dalasa

 

Francuski fudbaler Tijeri Anri, koji je posle bogate karijere u Evropi prešao u Njujork, povredio je golmana Dalasa Kevina Hartmena u duelu kakav se retko viđa na terenima.

Hartmen je povređen na utakmici igranoj u noći između četvrtka i petka, posle gola Njujorka, koji je postigao Mehdi Baluši.

Razočarani golman je krenuo da loptu ispuca na polovinu terena, ali mu se isprečio Anri, koji je u proslavi gola želeo da loptu još jednom zakuca u mrežu.

Povezana vest:  Novi stadion Milana biće završen za sezonu 2018/19

-Koliko sam ja video, obojica su želeli da udare loptu u isto vreme. Kontakta nije bilo. Dešava se – rekao je posle meča koji je završen rezultatom 2:2 sudija Ilario Graheda.

Anri je objavio da se već izvinio Hartmenu zbog „glupog“ incidenta u kome su golmanu Dalasa povređeni ligamenti kolena.

-Lopta se našla ispred mene i želeo sam, što nekad radim posle gola, da je vratim u mrežu. On je postavio stopalo i tako se povredio. Maler. Izvinio sam mu se već na poluvremenu i prihvatio je izvinjenje. Zaista nisam želeo da ga povredim – istakao je Anri.

Povezana vest:  Runi lakše povredio vrat

Trener Dalasa Šelas Hindmen, međutim, kazao je da će taj klub možda upititi žalbu upravi američke MLS lige.

-Ovo je veliki problem za nas. Bio sam ubeđen da će Hartmen biti proglašen za najboljeg igrača lige na kraju sezone, a sada moramo da nađemo novog golmana. Nije moralo tako – naveo je Hindmen.

Povezana vest:  Pelegrini: Želim još pojačanja, hoćemo sve trofeje

Razočaran je i povređeni Hartmen.

-Nisam baš siguran kako se sve dogodilo… Ali sam prilično razočaran. Najviše zato što se sve desilo dok je igra bila prekinuta – kazao je Hartmen.