zimonjic_i_djokovic_dubl_4DAVIS CUP, SRBIJA – ČEŠKA

 

Đoković: Ne smemo da klonemo duhom

 

Teniser Srbije Novak Đoković rekao je danas u Beogradu da ekipa ne sme da klone duhom uoči poslednja dva meča polufinala Dejvis kupa, iako gubi od Češke sa 1:2.

Đoković i Nenad Zimonjić izgubili su od Radeka Štepaneka i Tomaša Beridha u trećem meču polufinala, u dublu, čime je Češka posle drugog dana povela sa 2:1.

-Bilo bi nama draže da ulazimo u nedelju sa prednošću od 2:1. Nismo imali sreću u pojedinim trenucima. Oni su odigrali jako dobro. Ne smemo da klonemo duhom. Ne smemo da razmišljamo šta bi bilo kada bi bilo, nego da izađemo na teren i da pobedimo – rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Jankovićeva eliminisana sa turnira u Istanbulu

On je dodao da je Berdih odlično igrao u dublu, a da je on njegove nedostatke video u meču sa Jankom Tipsarevićem.

Jedan od najboljih dubl igrača sveta Nenad Zimonjić priznao je da nije odigrao „na nekom visokom novou“.

-Dobro smo počeli, dobro smo se uklopili u prvom setu. Davno smo igrali zajedno. U drugom setu su Česi dobro servirali, a ja sam slabije vraćao. Šanse koje smo imali nismo iskoristili da se vratimo u meč. Definitivno nisam zadovoljan, žao mi je što nije bilo bolje – rekao je Zimonjić.

Povezana vest:  WTA PEKING, Ana Ivanović u četvrtfinalu

Selektor Srbije Bogdan Obradović smatra da će drugi sutrašnji meč biti odlučujući.

-Dobro je što se Novak oseća sjajno. Ima još dva meča da se odigraju. Uvek smo verovali u pobedu, verujemo i sada – rekao je Obradović.

Na pitanje zašto su igrali Đoković i Zimonjić u dublu, on je odgovorio: „To je bio spoj dva najboolja igrača na svetu. Ovog puta to nije uspelo da se ostvari. Svi smo ih utešili. Sutra su dva velika meča, u kojima treba da donesemo pobedu Srbiji“.

Povezana vest:  Del Potro bolji, Đoković ostao bez bronze

U Beogradskoj areni prvi meč počinje sutra u 14.00.

PHOTO: ataimages.rs