francuska_argentinaDAVIS CUP, FRANCUSKA – ARGENTINA

 

Francuzi u polufinalu “oduvali” Argentince

 

 

Francuski teniseri pregazili su Argentince u polufinalu Svetske grupe Davis Cupa. Nakon što su već posle dva dana osigurali finale nedostižnim vođstvom 3:0, poslednjeg su dana dovršili posao i s ukupnih 5:0 deklasirali svoje protivnike.

Francuski selektoe Gaj Forget mogao je da odmara svoje najbolje igrače Gaela Monfilsa i Mihaela Lodru, pa je tako pružio priliku rezervnim igračima. Na tvrdoj podlozi u Lionu tako je Žil Simon pobedio je Eduarda Švanka 7:6(5), 6:7(6), 6:3, a Aron Klemon Horacija Zebaljosa 7:5, 6:1.

Povezana vest:  FED CUP 2012, FINALE, Češka povela protiv Srbije -1:0

U meču sa Švankom Simon nije bio suočen s brejk-loptom, a prvi brejk u meču napravio je u osmom gemu trećeg seta. Klemon je, pak, servis Zebaljosu oduzimao čak četiri puta i trebao je tek nešto više od sat vremana za slavlje.

Francuska je, podsećamo, u četvrtfinalu s 5:0 porazila branioce titule Špance, a svoj poslednji od devet naslova u Davis Cupu osvojila je 2001. godine.

Povezana vest:  Safarova i Matek-Sends osvojile titulu u dublu

U finalu će Francuska igrati protiv pobednika susreta između Srbije i Češke, u kojem je trenutno rezultat izjednačen na 2:2, nakon što je Novak Đoković savladao Tomasa Berdiha 4:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Odlučujući meč za finale u beogradskoj Areni igraju Radek Štepanek i Janko Tipsarević.