vitalij_petrov_portretFORMULA 1

 

Reno zbog ruskih dolara zadržava Petrova

 

Finac Kimi Raikonen otvoreno se ponudio Renou za sledeću sezonu svetskog prvenstva Formule 1. Sada u redovima francuske ekipe procenjuju svoje opcije.

Trenutno u Renoovim bolidima sede Poljak Robert Kubica i Rus Vitalij Petrov. Kubica je na podijumu u dosadašnjem delu sezone završavao tri puta i ukupno je osvojio 108 bodova, dok je Petrov u debitantskoj sezoni osvojio samo 19 bodova.

Povezana vest:  Dušan Borković na podijumu u Barseloni

Iako se postava s Kubicom i Raikonenom, svetskim prvakom iz 2007. godine, čini primamljivom, finski pilot svakako nije jeftin, a također zahteva kompetitivan bolid u kojem bi mogao da se nadmeće s najboljima. Također, otkazivanjem saradnje Petrovu Reno bi sigurno ostao bez nekih sponzora koje je ruski vozač privukao, poput Lade.

-Vitalij je dobar vozač koji je prošle sezone u seriji GP2 bio drugi, a lako je mogao i do naslova da nije imao šest odustajanja. Povrh svega, on je vozač koji ima podršku 250 miliona Rusa koji veruju u njega, pa bi bili glupi kada ne bismo razmišljali o tom aspektu posla. On je za nas jako važan element u ekipi, kao i Kubica. Raikonen nam je također zanimljiv, želi da se vrati u Formulu 1, ali nismo još postigli dogovor – objasnio je predsednik Renove F1 ekipe Gerard Lopez.

Povezana vest:  FORMULA 1, Luis Hamilton: Ja zaista nemam šta da izgubim i to je moj plus