Alex_Ferguson_1Aleks Ferguson: Kvalitet Berbatova nije nikad bio pod znakom pitanja

 

Junak navijača Mančester Junajteda nakon 5. kola engleskog prvanstva je bugarski napadač Dimitar Berbatov, koji je postigao het-trik u slavlju svoje ekipe nad Liverpulom 3-2.

Postao je tako Berbatov prvi igrač Junajteda nakon 64 godine koji je u derbijima s Liverpulom postigao tri gola u jednoj utakmici.

Stigao je Bugarin u redove Junajteda 2008. iz Totenhema uz odštetu od 37 miliona evra, ali u prvoj sezoni nije pružao igre kakve su se od njega očekivale. Sada je, pak, na učinku od čak šest postignutih golova u pet premierligaških utakmica, čime sse nametnuo kao najbolji klupski strelca.

Povezana vest:  Modrić produžio ugovor sa Totenhemom na šest godina

-Bilo je puno kritika na njegov račun prošle sezone, a to se događa kada se neki igrač kupi za puno novca, a ne postiže po tri gola u svakoj utakmici. Ove sezone Berbatov je krenuo u sjajnom ritmu. Predsezonske treninge dobro je odradio, kao i predsezonske utakmice i sada je u prvenstvo prenio tu formu – komentarisao je Ferguson, uz dodatak:

Povezana vest:  Ivica Iliev potpisao za Vislu iz Krakova

-Ali njegov kvalitet nije nikad bio pod znakom pitanja, a to smo mogli videti i danas.

O samoj utakmici Škot je rekao:

-Liverpol danas nije ponudio ništa i zavisio je o odlukama linijskih sudija koje su ga vratile u utakmicu. Edvin van der Sar nije imao prilika za intervencijama, Pol Skols sjajno je kontrolisao sredinu, a u napadu smo bili opasni preko Berbatova i Nanija. Nisam video kako bismo mogli da izgubimo utakmicu.

Povezana vest:  Džekson, Lenon i Gandi igraju za isti fudbalski klub

S druge strane, menadžer Liverpila Roj Hodžson je rekao:

-Mislim da smo svojom igrom u drugom delu zaslužili povratak u utakmicu. Razočarani smo porazom i kasno primljenim golom, ali mislim da smo u drugom delu odigrali dobro. Da smo bili malo čvršći i kompaktniji u završnici, mislim da smo mogli izdržati do kraja i uzeti bar bod.