boris_pasanski_3ATP ČELENDŽER NAPOLI

 

Pašanski bez titule na čelendžeru u Napulju

 

 

Srpski teniser Boris Pašanski nije uspeo da osvoji prvi turnir u karijeri, jer je u finalu čelendžera u Napulju predao u drugom setu meč Italijanu Fabiju Fonjiniju.

Fonjini je prvi set dobio rezultatom 6:4, a u drugom je gubio 4:2, kada je Pašanski zbog povrede morao da odustane od dalje borbe.

Srpski teniser je dobro počeo meč i od početka je nametnuo snažan tempo koji Italijan nije mogao da prati. Odmah je napravio brejk, ali nije imao snage da nastavi u istom ritmu.

Povezana vest:  ATP MOSKVA, Tipsarević i Troicki glavni nosioci na turniru u Moskvi

Pošto je morao da prođe kvalifikacije, ovo mu je bio sedmi meč za šest dana i to je počelo da se odražava na njegovoj igri. Fonjini je dobio šest gemova zaredom, a da bi sve bilo još gore Pašanski se i povredio i morao da preda.

Uprkos neuspehu u finalu, Pašanski može da bude zadovoljan igrama u Napulju, jer je osvojio 60 bodova i napredovaće na listi skoro 150 mesta. Turnir je počeo kao 478. igrač sveta, a u ponedeljak će biti oko 330. mesta na ATP listi.

Povezana vest:  Fatma i Nikola novi šampioni Srbije u konkurenciji do 12

Turnir u Napulju igran je za nagradni fond od 42.500 evra, a Pašanskom je za ulazak u finale pripalo 3.600 evra.

i.

 

Ruski teniser Mihael Južni trijumfovao je na turniru u Kuala Lumpuru, pošto je danas u finalu savladao Andreja Golubjeva iz Kazahstana rezultatom 6:7 (7:9), 6:2, 7:6 (7:3).

Južnjom je to bila druga turnirska pobeda u ovoj sezoni, nakon što je u maju trijumfovao na BMW openu u Nemačkoj.

Povezana vest:  WTA TOKIO, Petrova osvojila trofej u Tokiju

Finalni meč trajao je dva i po sata, ali je mogao da bude završen dosta ranije, da je ruski teniser dobio prvi set. Južni je u taj brejku vodio 6:3, ali je od narednih sedam poena osvojio samo jedan.

Drugi set Golubjev je odigrao veoma slabo i Južnji ga je lako dobio, a u trećem nije bilo brejka, ali je Rus tada bio sigurniji nego u prvom setu i za trijumf mu je bio dovoljan jedan mini brejk.