venus_vilijams_rim_tugaVenus Vilijams završila sezonu

 

Američka teniserka Venus Vilijams objavila je da je završila sezonu zbog povrede levog kolena, zbog koje je i propustila veći deo druge polovine ove godine. Sedmostruka pobednica grend slem turnira navela je u saopštenju da je „vrlo razočarana“ što neće moći da učestvuje na završnom turniru WTA u oktobru, kao i u finalu Federejšn kupa, koje SAD igraju protiv Italije u novembru.

-Na lečenju sam levog kolena i primam terapiju. Postoji napredak, ali, našalost, ne smem da ga opterećujem u bliskoj budućnosti, tako da neću biti spremna da učestvujem na takmičenjima 2010. godine. Radujem se što ću biti potpuno zdrava za početak 2011 – navela je Vilijamsova.

Ona je ove nedelje bila treća na WTA listi, sa učinkom od 38 pobeda i sedam poraza uz dve osvojene titule u singlu, kao i 18 pobeda i jednim porazom sa tri trofeja u dublu. Ove godine je zaradila više od 2,5 miliona dolara.

Vilijamsova, međutim, nije igrala od 10. septembra, kada je izgubila od Kim Klejsters, koja je kasnije i pobedila na US Openu. To je starijoj 30-godišnjoj teniserki bio jedini nastup na turnirima u drugoj polovini godine.

Povezana vest:  WTA SINSINATI, Jelena Janković i Jovanovski danas na terenu