laurent_blancLoran Blan i dalje traži psihologa da mu pomogne u pripremi ekipe

 

Selektor francuske reprezentacije Loran Blan i dalje je odlučan u nameri da u stručni štab dobije psihologa koji bi mu pomagao u pripremi tima.

Da će kod poslodavaca iz Francuskoga fudbalskog saveza novi selektor insistirati na upošljavanju stručnjaka koji će biti zadužen za rad na motivaciji reprezentativaca, francuskim je novinarima potvrdio napadač Marseja Loik Remi, koji se nalazi u Blanovom kadru.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Silva odbija da komentariše transfere u Real i Barselonu

-Trener nam je potvrdio da će nam se uskoro priključiti psiholog nadležan za našu mentalnu pripremu. Trebaju li meni njegove usluge? Lično mislim da ne, ali ne bih mogao da govorim u ime ostalih igrača. Karijera fudbalera danas je puna uspona i padova, a neki od nas mentalno su krhkiji od drugih – rekao je Remi.

Povezana vest:  FSS: Fudbal nam je ugrožen, potrebna je pomoć države

Francuzi su nakon razočaravajućeg nastupa na SP-u u Južnoj Africi krenuli jednako razočaravajuće u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Izgubili su u prvom kolu grupe na Stade de Franceu od Belorusije 1-0. Konsolidirali su se ipak neočekivano brzo i za četiri dana nadigrali BiH u Sarajevu 2-0.

Ovog im petka sledi dvoboj protiv Rumunije na Stade de Franceu, a onda i utakmica protiv Luksemburga u Metzu idućeg utorka.

Povezana vest:  Stojković kandidat za selektora reprezentacije Srbije?