novak_djokovic_kina_slavljeĐoković: Srećan sam!

 

Srpski teniser Novak Đoković odbranio je titulu na turniru u Pekingu pošto je danas u finalu pobedio Španca Davida Ferera sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4). Meč prvog i osmog nosioca juče je prekinut zbog kiše pri vođstvu srpskog tenisera od 3:1. Đoković je do pobede došao za sat i 24 minuta igre, iskoristio je četiri od šest brejk lopti, a Ferer je jednom uspeo da mu oduzme servis.

Povezana vest:  Lajović u četvrtfinalu turnira u Uzbekistanu

To je Đokovićeva peta pobeda u devet duela sa Fererom.

-Srećan sam što sam osvojio još jedan turnir i što sam uspeo da poboljšam svoj rekord u Pekingu na devet pobeda. Peking je definitvno jedan od najuspešnijih turnira u mojoj karijeri – rekao je Đoković posle meča.

Đoković je ulaskom u finale turnira u Pekingu obezbedio plasman na završni turnir sezone, koji će se od 21. do 28. novembra odigrati u Londonu, u O2 Areni.

Povezana vest:  Tipsarević u drugom kolu turnira u Hamburgu protiv Monaka

Srpski teniser će četvrti put uzastopno igrati na završnom turniru, a do sada su se za taj turnir kvalifikovali prvi teniser sveta, Španac Rafael Nadal, i treći igrač na ATP listi, Švajcarac Rodžer Federer.

Ferer je četvrti put ove sezone igrao u finalu ATP turnira i ima skor od po dve pobede i poraza.

-Đoković nije mnogo grešio, a ja sam napravio neke greške u drugom setu, pri rezultatu 4:3. Tada sam bio u prednosti, ali sam napravio duplu servis grešku. Ali, on je igrao dobro, a ja sam možda izgubio meč jer nisam bio dovoljno koncentrisan – rekao je Ferer.

Povezana vest:  Kvitova se dobro oporavlja, raspisana nagrada za napadača

-Veoma je važno da se plasiram na završni turnir u Londonu, zbog čega moram da igram dobro na svakom turniru – dodao je Ferer.