novak_djokovic_kina_slavljeATP ŠANGAJ

 

Đoković: Finale Dejvis kupa najvažniji događaj u sezoni

 

Najbolje rangirani srpski teniser Novak Đoković rekao je danas su mu najvažniji turniri do kraja sezone masters kup u Londonu i finale Dejvis kupa protiv Francuske. Đoković je nedavno odbranio titulu na turniru u Pekingu, a sutra bi trebalo da počne takmičenje na mastersu u Šangaju, gde ga u drugom kolu čeka Hrvat Ivan Ljubičić.

Povezana vest:  HOPMAN KUP 2011, Đoković pobedio Hjuita u Hopman kupu

-Do kraja sezone ostalo je još dosta turnira. Za mene su dva najvažnija masters kup u Londonu i finale Dejvis kupa, koje se, složićemo se, ne igra baš svake godine. Srbija živi za duel protiv Francuske – rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Šangaju.

Najbolje rangirani srpski teniser ocenio je i da je Španac Rafael Nadal dokazao da je u ovom trenutku najbolji igrač sveta.

Povezana vest:  ATP ROTERDAM, Beneto eliminisao Federera u četvrtfinalu Roterdama

-To je dokazao osvajanjem tri od četiri ovogodišnja gren slem turnira. Zaslužuje da bude na prvom mestu rang liste. Svi mi, ostali, igraćemo najbolje što umemo i pokušaćemo da promenimo sadašnji poredak – poručio je Đoković.

Đoković je istakao i da se oseća odlično jer je u Šangaj doputovao sa peharom koji je odbranio u Pekingu.

Povezana vest:  DAVIS CUP RANG LISTA, Španci i dalje prva, Srbija šesta

-Veliki je uspeh što sam pobedio u Pekingu bez izgubljenog seta. Imam dovoljno samopouzdanja, srećan sam i radujem se novim izazovima – zaključio je srpski teniser.