Nadal_finale_1Rafael Nadal: Nemoguće je osvojiti sva četiri najveća u istoj godini

 

Najbolji svetski teniser Rafael Nadal najavljuje da će dati sve od sebe u pokušaju osvajanja Grand Slama, odnosno sva četiri najveća svetska turnira u istoj kalendarskoj godini…

-Nadam se da ću sledeće godine imati šanse za to. Ali, lično mislim da je to nemoguće. Nastojaću da nastavim da igram dobro, ali držim da nije moguće osvojiti pravi Grand Slam“, kaže Nadal, osvajač zadnja tri Grand Slam turnira, Roland Garrosa, Wimbledona i US Opena, koga je osvojio po prvi puta u karijeri.

Povezana vest:  WTA ČARLSTON, Zvonarjeva u polufinalu

Ukoliko sledeće godine trijumfuje na Australian Openu u Melburnu, Nadal će spojiti četiri naslova u nizu na Grand Slam turnirima, ali, dakako, ne u istoj sezoni.

Objasnio je 24-godišnji Španac i formulu svojih ovogodišnjih uspeha…

-Bio sam u mogućnosti gotovo na svakom turniru biti na 100% svojih mogućnosti. Prošla godina i početak ove su bila teška razdoblja za mene. Nakon toga sam, možda baš i zbog toga, uspeo dovesti se na svakom turniru na 100% u igračkom i motivacionom aspektu. Kada vas krenu pobede, želite i dalje pobeđivati jer nikada ne znate šta vas može zaustaviti. Kada ste zdravi, trebate u tome uživati i dati svoj maksimum, jer povrede i bolesti uvek vrebaju iza ugla.

Povezana vest:  Troicki: Kao i uvek, naša ambicija je samo jedna, salatara i trijumf Srbije

Nadal je prošle sedmice osvojio ATP 500 turnir u Tokiju, a ove nedelje nastupa na ATP Masters 1000 turniru u Šangaju. U 2. kolu igraće protiv Švajcarca Stanisala Vavrinke…

-Do kraja godine ostala su mi još tri turnira, Šangaj, Pariz i ATP finale u Londonu. Nastojaću, kao i uvek, da budem najbolji što mogu na tim turnirima – rekao je Nadal.

Povezana vest:  Li Na se želi da joj popularnost promeni život