Ana Ivanović spremna za Enan

 

ana_ivanovic_tenis_4.JPGAna Ivanović pobedila je u trećem kolu međunarodnog teniskog turnira u Brizbejnu (Australija) Ruskinju Anastaziju Pavličenkovu sa 2:0 (6:2, 7:6). U drugom četvrtfinalnom meču na turniru, Andrea Petković (Nemačka), bila je bolja od Slovakinje Danijele Hantuhove, koju je savladala sa 2:0 (6-4, 6-2).

Ivanovićeva će u polufinalu igrati protiv nekada najbolje rangirane teniserke sveta Žistin Enen, koja se vratila na teren nakon 20 meseci pauze, a u četvrtfinalu Brizbejna savladala je Mađaricu Melindu Cink.

Povezana vest:  Lajović u drugom kolu Rolan Garosa

-Prvi set sam počela veoma dobro, a u drugom sam se, posle nekoliko brejkova previše opustila. Ona je to iskoristila, ali sam na kraju bila skocentrisana i srećna sam što sam u dva seta došla do pobede – rekla je Ivanovićeva posle meča.

Ana je dodala i da je od svog dečka, igrača golfa Adama Skota, naučila kako da zadrži smirenost na terenu.

Povezana vest:  Nadal propušta turnir u Parizu

-Uvek mi prorade emocije kada sam na terenu i zato imam uspone i padove. Od Adama sam naučila da budem strpljiva i da kontrolišem sve što se dešava na terenu. Ipak, još uvek mi u trenucima proradi adrenalin, što se videlo i danas u drugom setu – zaključila je Ivanovićeva.

Srpska teniserka i Enen do sada su igrale četiri puta i Belgijanka ima maksimalan učinak. Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 220.000 dolara.