Bron: Šumaher još uvek može da vozi na vrhunskom nivou

 

f1_grand_prix_logoŠef ekipe Mercedes u Formuli jedan, Ros Bron rekao je da sedmostruki prvak sveta Mihael Šumaher još uvek može da vozi na najvišem nivou u „najbržem cirkusu na svetu“.

-Nemam ni trunku sumnje da Šumaher i dalje ima talenat i sposobnost. Prethodnih godina smo to mogli da vidimo na nekim egzibicionim trkama koje je vozio – rekao je Bron u interjvuu uglenodm britanskom magazinu Autosport.

Povezana vest:  Sutil najbrži na prvom treningu u Bahreinu

Šumaher se 2006. povukao sa staze, ali je krajem prošle godine pristao da potpiše trogodišnji ugovor sa Mercedesom. Sa 41 godinom nemački automobilista biće najstariji vozač u Formuli jedan ove sezone.

-Godine ne moraju uvek da budu mera nečijeg kvaliteta – dodao je Bron, koji je prošle sezone sa istoimenom ekipom osvojio titulu prvaka sveta. Pored titule u konkurenciji konstruktora, do trofeja u konkurenciji vozača došao je automobilsta ekipe Bron, Dženson Baton.

Povezana vest:  NA STAZI SEPANG SUTRA SE VOZI VN MALEZIJE, Kako stići Bika?!

-Videli smo i prošle godine, kada je bilo priče o Mihaelovom povratku u Ferari, da još uvek ima želju da vozi – rekao je Bron, koji je sa Šumaherom sarađivao u Ferariju.

Nemac je u bolidu Ferarija osvojio pet titula prvaka sveta, a pre toga je dva puta bio najbolji sa Benetonom.