Bron: Šumaher još uvek može da vozi na vrhunskom nivou

 

f1_grand_prix_logoŠef ekipe Mercedes u Formuli jedan, Ros Bron rekao je da sedmostruki prvak sveta Mihael Šumaher još uvek može da vozi na najvišem nivou u „najbržem cirkusu na svetu“.

-Nemam ni trunku sumnje da Šumaher i dalje ima talenat i sposobnost. Prethodnih godina smo to mogli da vidimo na nekim egzibicionim trkama koje je vozio – rekao je Bron u interjvuu uglenodm britanskom magazinu Autosport.

Povezana vest:  Ferari razmatra žalbu, Fetelova titula pod znakom pitanja?

Šumaher se 2006. povukao sa staze, ali je krajem prošle godine pristao da potpiše trogodišnji ugovor sa Mercedesom. Sa 41 godinom nemački automobilista biće najstariji vozač u Formuli jedan ove sezone.

-Godine ne moraju uvek da budu mera nečijeg kvaliteta – dodao je Bron, koji je prošle sezone sa istoimenom ekipom osvojio titulu prvaka sveta. Pored titule u konkurenciji konstruktora, do trofeja u konkurenciji vozača došao je automobilsta ekipe Bron, Dženson Baton.

Povezana vest:  Rozberg srećan zbog prve pobede u Japanu: Tu sam da pobeđujem

-Videli smo i prošle godine, kada je bilo priče o Mihaelovom povratku u Ferari, da još uvek ima želju da vozi – rekao je Bron, koji je sa Šumaherom sarađivao u Ferariju.

Nemac je u bolidu Ferarija osvojio pet titula prvaka sveta, a pre toga je dva puta bio najbolji sa Benetonom.