ana_ivanovic_sad_tur_slavljeWTA LINC

 

Ana Ivanović u finalu turnira u Lincu

 

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale WTA turnira u Lincu, pošto je danas u drugom polufinalnom susretu savladala Italijanku Robertu Vinči sa 6:3, 7:5.

Ivanović je silovito otvorila meč sa Italijankom, došavši brzo do brejka i potom vođstva od 3:0, da bi prednost jednog oduzetog servisa sačuvala do kraja tog seta.

Povezana vest:  WTA MAJAMI , Jelena Janković ispala u prvom kolu dubla

U nastavku duela Srpkinja je uspešno napala servis Italijanke u trećem gemu (2:1), ali je Vinči odmah uzvratila ribrejkom, a potom osvojila još jedan gem za vođstvo od 3:2.

Teniserke su čuvale svoj servis do 11. gema kada je Ivanović naglo promenila ritam, napala servis protivnice razornim forhendima sa osnovne linije i došla do finala turnira vrednog 220.000 dolara.

Povezana vest:  Jelena Janković sutra počinje takmičenje na Rolan Garosu

Niz pobeda naše teniserke na turniru u Lincu, bez obzira na ishod sutrašnjeg finala, biće joj snažan podsticaj za povratak u vrhunsku formu u kojoj je bila 2008. godine kada je osvojila gren slem turnir u Rolan Garosu i nekoliko meseci provela na prvom mestu liste najboljih teniserki sveta.

Ivanović će se u borbi za titulu sastati sa Švajcarkinjom Pati Šnider koja je bila bolja od Nemice Andree Petković rezultatom 6:2, 4:6, 7:5.

Povezana vest:  Australijan open, Nadal ispao – Marej u polufinalu, Nole 2. na ATP

Naša teniserka ima nerešen skor u dosadašnjim mečevima sa Šnider – 4:4, a kao pobednica izlazila je iz poslednja cetiri susreta.