HSV_slavljeHSV naneo prvi poraz Majncu

 

Posle sedam savršenih kola i sedam pobeda stala je sjajna serija fudbalera Majnca. Pali su prvi put ove sezone u 8. kolu Bundeslige i to na domaćem terenu.

Desetkovani Hamburg pobedio je 1-0 kasnim pogotkom Peruanca Guerera. Gol je postignut u 89. minuti, a u začetku akcije je Ze Roberto spasio već izgubljenu loptu koja se kotrljala prema korner liniji. Inače, do tog trenutka je Brazilac Ze Roberto bio tragičar budući da je u prvom delu pogodio stativu u akciji kada ispred sebe nije imao nikoga. Asistenciju mu je pritom servirao Rud van Nistelroj.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati 17. kola i tabela nemačke Bundeslige

Majnc je u subotu imao šansu da postane prva ekipa u istoriji Bundeslige koja je startovala s osam pobeda zaredom u prvenstvu. Pre njih su sedam pobeda zaređale nekadašnje generacije Kajzerslauterna (u sezoni 2001/02) i Bajerna (1995/96), ali Majnc je samo uspeo da se izjednači s njima. Bajern je lako pobedio u Minhenu Hanover s 3-0, a sva tri je gola postigao Mario Gomez. Napokon je tako za Bavarce u ovoj sezoni gol dao neko od napadača (Gomez, Klose, Olić).

Povezana vest:  Napoli jedva do boda u Novari

Dramatičnu su utakmicu odigrali Šalke i Šutgart, koja na kraju nije iznedrila pobednika (2-2). Taj remi je ostavio ove dve ekipe na dnu tabele, gde im društvo još pravi Keln. Šutgart je dva puta vodio, ali Šalke se nekako došunjao do boda, na kraju dobro izvedenim penalom Huntelara u 80. minuti. Inače, još su obe ekipe imale sijaset prilika, te i jedni i drugi mogu da žale za preostala dva boda. Pogodak su više videli navijači u Hamburgu, gde je St. Pauli s 3-2 savladao Ninberg, dok se Verder podosta mučio u Bremenu protiv Frajburga, ali je ipak pobedio 2-1 pogotkom Almeide glavom u 73. minuti.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati četvrtog kola i tabela Serije A

 

Bundesliga, 8. kolo:

 

Bajern – Hanover 3-0 (Gomez 21, 77, 90)

 

Majnc – Hamburg 0-1 (Guerero 89)

 

Šalke – Štutgart 2-2 (Edu 29, Huntelar 80-11m / Gebert 15, Harnik 74)

 

Verder – Frajburg 2-1 (Hunt 33, Almeida 73 / Šuster 62)

 

St. Pauli – Ninberg 3-2 (Asamoa 45, Ebers 59, Bruns 81 / Ekici 48, Volf 62)

 

Volfsburg – Bajer (kasnije)