ana_ivanovic_polufinale_rim_loptaGazeta delo sport o ponovnom usponu Ane Ivanović

 

Italijanski sportski dnevnik Gazeta delo Sport s divljenjem danas piše o ponovnom povratku u vrh srpske teniserke Ane Ivanović, koja je posle dve godine pada na WTA listi impresivnom igrom u nedelju osvojila titulu na turniru u Lincu.

„Ana Ivanović, koju mnogi smatraju najlepšim stvorenjem koje se ikada pojavilo na teniskim terenima širom sveta, vratila se u vrh sjajnom pobedom nad Švajcarkinjom Pati Šnider od 6:1, 6:2 posle svega 47 minuta igre“, kaže se u autorskom tekstu Gazete delo sport.

Povezana vest:  Krajinović preko Pera do osmine finala turnira u Majamiju

Navodi se kratka retrospektiva uspona, pada i povratka u svetski vrh srpske teniske zvezde.

„Bio je juni 2008. i ceo Pariz je bio zaljubljen u nju, u njenu igru, osmeh i graciozne pokrete na terenu i van njega, ali pre svega, u njen šarm i lepotu kojom bi lako mogla da osvoji i Holivud“, ističe se u tekstu.

Autor je podsetio da je srpska teniserka prvo u polufinalu gren slem turnira u Rolan Garosu savladala zemljakinju Jelenu Janković, obezbedivši time prvo mesto na WTA listi, a potom u finalu pobedila Ruskinju Dinaru Safinu i ostvarila san iz detinjstva.

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Jelena Janković u trećem kolu turnira u Parizu

„Najteže je, ipak, sačuvati vrh, pa u tome nije uspela ni Ana Ivanović. Pad je bio vrtoglav, a period bez uspeha trajao je puna 23 meseca“, konstatuje Gazeta delo sport.

Povratak Ivanović na veliku tenisku scenu desio se na mestu gde je zabeležila poslednji uspeh 2008. – u Lincu.

-Poslednji uspesi mi ulivaju veliko samopouzdanje. Sada samo treba da ostanem prisebna, jer je najvažnije od svega što sam pronašla svoju igru – izjavila je Ivanović i dodala da joj neće biti bitno ukoliko u narednim turnirima bude gubila u prvim mečevima.

Povezana vest:  Krunić u drugom kolu Bakua

„Povratak samopouzdanja je moj najveći uspeh i glavna tačka oslonca za iduću sezonu“, prenela je Gazeta delo Sport reči srpske teniserke.