viktor_troicki_us_open_2010ATP ORLEAN

Bozoljac pobedio Malisea

 

Srpski teniser Ilija Bozoljac plasirao se u četvrtfinale čelendžera u Orleanu u Francuskoj, pošto je danas u meču drugog kola savladao drugog nosioca Havijera Malisea iz Belgije rezultatom 7:6 (9:7), 6:4.

Do velikog uspeha protiv 53. igrača sveta Bozoljac je stigao posle izvanredne igre tokom čitavog meča. Malise je bolje počeo i napravio brejk već na startu, ali je kod vođstva od 5:4 propustio priliku da svojim servisom završi set.

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Tipsarević danas ponovo na terenu

Bozoljac je u ključnim trenucima bio veoma smiren i brejkom je stigao do 5:5, a potom je u taj brejku servirao fenomenalno i na kraju dočekao jednu grešku protivnika, što mu je bilo dovoljno da dobije set.

Drugi set je srpski teniser počeo brejkom. Potom je do kraja meča zasipao Belgijanca snažnim servisima i nije mu dao priliku da se vrati. U toku meča Bozoljac je odservirao 15 asova, a posle ubačenog početnog udarca osvojio je čak 87 odsto poena.

Povezana vest:  FED KUP 2011, Ana i Jelena optimisti pred duel sa Slovačkom

Za ulazak u polufinale Bozoljac će sutra igrati protiv boljeg iz meča u kome se sastaju 110. igrač sveta Francuz Adrijan Manarono i njegov sunarodnik Nikola Mau, koji na ATP listi zauzima 160. poziciju.

Turnir u Orleanu igra se za nagradni fond od 106.500 evra.