pehar_nole_sirokaAO 2011

 

Veličanstvena majstorija treće teniske sile

 

Austrijski mediji posvetili su danas veliku pažnju trifjumfu srpskog tenisera Novaka Đokovića na Australien openu, ocenjujući da se radilo o veličanstvenoj pobedi treće snage u svetskom tenisu.

„Đoković je u Australiji, u susretu protin Marija, okončao svoj šou, i degradirao je svog protivnika u borbi protiv vodećeg dua Nadala i Federera“, ističe bečki dnevnik „Kronen cajtung“.

Povezana vest:  WIMBLDON 2012, Ðoković protiv Federera sutra od 14 sati

List podvlači da je Srbin dominirao finale u Australiji, i da protivniku nije pružio ni tračak nade u pobedu.

Dnevnik prenosi da je Đoković ovu pobedu posvetio svojoj porodici, i srpskom narodu.

„Novak Đoković je čovek dana u svetu tenisa“, podvlači bečki „Kurir“ ocenjujući da je „gala-predstavom“ porazio Mareja.

Drugom „grend slem“ pobedom on se, kako ističe list, pozicionirao kao prestolonaslednik do sada vodećih Nadala i Federera.

Povezana vest:  Troicki u četvrtfinalu Šenžena

Samo dva meseca posle istorijske pobede u „Dejvis kupu“ sa Srbijom, Đoković je krunisao svoj dvonedeljni nastup u Australiji vanrednom igrom, dodaje dnevnik.

Đoković je trčao brže i igrao brže od svih svojih protivnika, naglašava bečki „Standard“ dodajući da on može biti veliki problem za Nadala i Federera, jer “Srbin zna šta radi“.

Đoković se etablirao u svetu tenisa kao treća snaga i pobedio je u Melburnu svih sedam mečeva bez gubitka seta, ukazuje list. „Standard“ navodi da će na rang listi ostati ispred Đokovića, Nadal i Federer, iako je Srbin trenutno najbolji igrač.

Povezana vest:  Federer spasio tri meč lopte i prošao u finale