jelena_jankovic_kzn_moskvaWTA KUP KREMLJA 2010

Jelena Janković: Sprečila me bolest

 

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izgubila je drugom kolu Kupa Kremlja u Moskvi od Zarine Dijas iz Kazahstana sa 6:1, 6:2, a posle neočekivanog neuspeha izjavila je da zbog bolesti nije mogla da pruzi više.

-Loše se osećam otkako sam došla ovde iz Kine. Imam infekciju i čiravu sedmicu pijem antibiotike, zbog čega nisam mogla da igram na svom uobičajenom nivou – rekla je Janković.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2014, Jankovićeva zaustavljena u osmini finala

Trenutno sedma teniserka sveta dodala je da nije želela da razočara publiku u Moskvi.

-Sve vreme sam se mučila na terenu, ali sam zbog publike želela da igram. Nisam htela da predam meč, ali zbog otežanog disanja nisam mogla da se koncentrišem na igru – rekla je Janković.

Zbog ranog ispadanja na Kupu Kremlja srpska teniserka će sa sedmog pasti na osmo, a množda i deveto mesto WTA liste, ali kaže da joj je u ovom trenutku važno samo da se oporavi i pripremi za završni turnir u Dohi, koji počinje u utorak 26. oktobra.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, SERIA 1.000, Đoković, Troicki i Zimonjić kreću po nove bodove

-Doha je veoma važno takmičenje i razlikuje se od svih drugih turnira, jer možete da izgubite meč i na kraju trijumfujete. Za mene je, ipak, najvažnije da se potpuno oporavim. Otići ću ponovo kod lekara zbog laboratorijskih pretraga, nastaviti sa terapijom, pa ću videti šta će se dešavati u narednih pet-šest dana – rekla je Janković.

Povezana vest:  Nadal: Đoković jedan od najboljih koje sam gledao