Wild Boars - Angel Warriors1AMERIČKI FUDBAL

 

Počinje PLEJ OF Juniorske lige Srbije

 

Juniorska liga Srbije u američkom fudbalu ulazi u samu završnicu. Posle utakmica u četiri kvalifikacione grupe, mečevima četvrtfinala plej ofa, ovog vikenda (23. i 24. oktobar) počinje eliminaciona runda takmičenja koje se igra za trofej „Veljko Makojević“.

Za derbi prve eliminacione runde nezvanično je proglašen meč koji će se u subotu (14 časova) odigrati na stadionu FK „Sušica“ u Kragujevcu, gde će neporaženi Wild Boarsi dočekati jedno od najvećih iznenađenja Mladenovac Forestlanderse, koji se uzdaju u žestoku odbranu kojom su umalo iznenadili Vukove na gostovanju u Beogradu.

Smatram da im je napad slabiji deo tima, jer njegovu okosnicu čine igrači kojima je primarna pozicija u odbrani – rekao je trener Divljih veprova Predrag Šćekić. –  Mladenovčani forsiraju napad trčanjem i nadam se da ce naša odbrana prevođena mladim reprezentativcima Novakovićem, Filipovićem i Radojičićem imati odgovor na to. Mislim da ako moj tim uđe u prepoznatljivi ritam, neće dati Forestlandersima šansu za eventualno iznenađenje.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Italijanka Merigeti pobednica spusta u Kortini D''Ampeco

Na stadionu SC „Mladost“ u Pančevu u subotu od 13 časova, nemilosrdni Panteri će ugostiti Vrbas Hunterse. Domaćin je na tri meča ostvario poen razliku 124:8, pa na papiru važi za velikog favorita je u duelu sa Lovcima.

– U ekipi vlada odlična atmosfera, imamo puno samopouzdanja. To ne znači da smo sasvim sigurni u pobedu u predstojećoj utakmici. Svako ko stigne do četvrftinala plej ofa, poseduje kvalitet za poštovanje. Spremni smo za meč, pa očekujem dobar rezultat – rekao je trkač Pančevaca Marko Sovilj, koji se ove sezone istakao odličnim partijama.

Povezana vest:  SOFTBOL, Pohvale za Srbiju

U nedelju (14 časova), na stadionu FK „Obilić“ u Novom Kneževcu, Grofovi će imati šansu da naprave najveći podvig u kratkoj istoriji kluba. Za prolaz u polufinale, moraju da slave protiv neugodnih Vitezova iz Kleka.

– Mi smo već ispunili plan, pa je sve preko toga za nas dodatni bonus. Nemamo imperativ i to bi mogla da nam bude prednost, jer se nećemo zadovoljiti postignutim. Neće nam biti lako, jer u timu neće biti jedan od najboljih juniorskih kvoterbekova u Srbiji Nebojša Kanižaj. Nadam se da će njegov brat Aleksandar, pored posla koji obavlja u odbrani, moći uspešno da ga odmeni i donese našem timu prepoznatljivu tečnost u napadu – rekao je Vanja Ivošević, trener Grofova.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd za bronzu protiv Segedina u Svetskom kupu

Velika borba se očekuje i u nedelju, kada će u večernjem terminu (19 časova), Vukovi na svom stadionu sa veštačkom travom na Adi Cigalniji dočekati čačanske Anđeoske ratnike.

Ratnici  su u plej of ušli iz veoma teške grupe, pa se ne smeju potceniti. Ozbiljan su protivnik, ali mi smo fizički i psihički spremni za ovaj duel. Jako smo trenirali poslednje dve sedmice, zbog čega sam optimista . Neka na stadionu na Adi Cigalniji, pred punim tribinama, pobedi bolji – rekao je kvoterbek i hvatač Vukova Lazar Bogićević.

Prednost domaćeg terena u ovim mečevima imaju prvoplasirane ekipe u kvalifikacionim grupama. U polufinalu, koje je na programu već sledećeg vikenda, žreb će odrediti domaćina.