troicki_1ATP KUP KREMLJA

 

Troicki u finalu Kupa Kremlja

 

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u finale ATP turnira u Moskvi, pošto je danas u prvom polufinalu savladao Urugvajca Pabla Kuevasa sa 6:3, 6:3.

Troicki je i ovim mečom potvrdio da je u izuzetnoj formi, kojom bi eventualno mogao da dođe do svoje prve ATP titule u karijeri.

Početak meča nije nagoveštavao kasniju potpunu dominaciju srpskog tenisera, pošto je prvi gem u meču izgubio na svoj servis. Ipak, Troicki se odmah pribrao, uzvratio brejkom i stavio do znanja Kuevasu da je on taj koji će do kraja kontrolisati meč. U šestom gemu je ponovo napravio brejk za vođstvo od 4:2, a Kuevas je u prvom delu igre još jedino uspeo da dođe do jednog gema na svoj servis.

Povezana vest:  Pobeda Đokovića i Troickog u Indijan Velsu

Troicki je u istom tempu nastavio da igra i u drugom setu, koristeći raznovrsni teniski „arsenal“, kojem Kuevas nije mogao da parira.

Naš teniser je u sedmom gemu oduzeo servis Kuevasu (4:3), potom dobio gem na svoj početni udarac i na kraju dubokom paralelom „matirao“ Kuevasa, iskoristivši prvu od tri meč lopte.

-Bio je ovo dobar meč, pokazao sam stabilnost u igri i bio sam agresivan kada je trebalo. Volim da igram u Rusiji, jer tu uvek imam podršku sa tribina. Ne opterećujem se ko će mi biti protivnik u finalu, važno je da se fokusiram na svoju igru – rekao je Troicki posle meča.

Povezana vest:  Argentina - Srbija 2:0, vode Kazahstan i Belgija

Troicki će u finalu Kupa Kremlja u nedelju igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se kasnije sastaju Kipranin Markos Bagdatis i Uzbekistanac Denis Istjomin.

Troicki protiv oba potencijalna protivnika ima isti negativni skor u dosadašnjim duelima – 1:0.

 

PHOTO: ataimages.rs