karolina_voznjackiWTA DOHA 2010

Pobede Voznjacki, Stosur i Zvonareve prvog dana

 

Odigrana su prva tri meča ovogodišnjega završnog turnira najboljih osam teniserki sveta, WTA Čampionšipa, koji se u katarskoj Dohi igra na otvorenom, na tvrdoj podlozi, uz nagradni fond od 4.5 miliona dolara.

Pobedama, prvog dana, turnir su otvorile dve teniserke sa najboljom formom u drugom delu sezone, te dve prvoplasirane teniserke na WTA tabeli u ovom trenutku, Karolina Voznjacki i Vera Zvonareva.

Povezana vest:  Završni WTA turnir održaće se u oktobru u Singapuru

Voznjacki je za svega 53 minute na terenu deklasirala 29-godišnju Ruskinju Jelenu Dementijevu sa 6:1, 6:1. Izgubila je 20-godišnja Dankinja svega osam poena tokom sedam svojih servis gemova, a brejknula je bivšu olimpijsku pobednicu čak pet puta. Tako je Voznjacki stigla i do svoje 60. ovogodišnje pobede, po čemu je takođe najbolja igračica sezone.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković prvi, Marej smenio Federera

Pobedi li i u sutrašnjem meču drugog kola kestenjaste Grupe Australijanku Samantu Stosur, koja je u drugom delu prvog kola nadigrala Frančesku Skijavone 6:4, 6:4 u reprizi finala Roland Garosa, osiguraće definitivno mesto broj 1 na kraju sezone.

Do tad je još uvek ugrožava Zvonareva. Ruskinja je otvorila turnir mečom bele Grupe protiv Jelene Janković. Bila je dominantna jednako kao i Dankinja pobedivši sa 2:0 u setovima 6:3, 6:0.

Povezana vest:  ATP DOHA, Troicki bez polufinala u Dohi

 

WTA Doha, 1. kolo:

Kestenjasta grupa:

Wozniacki (1) – Dementijeva (7) 6-1, 6-1

Stosur (5) – Schiavone (4) 6-4, 6-4

 

Bela grupa:

Zvonarjeva (2) – Janković (6) 6-3, 6-0