honda_crzPočinje prodaja Honde CR-Z, prvog sportskog hibrida

 

Delta Automoto, generalni uvoznik Honda automobila za tržište Srbije, počinje sa prodajom modela CR-Z, prvog sportskog hibrida sa šestostepenim manuelnim menjačem na svetu.

Honda CR-Z (Compact Renaissance Zero) predstavlja najnoviji korak u sprovođenju Hondine strategije da hibridne automobile približi što većem broju kupaca, tako što će kreirati hibride koji odgovaraju najrazličitijim potrebama i stilovima života ljudi. Nastao na platformi legendarnog modela CR-X, ovaj model, pored ekoloških, karakterišu i dinamične i sportske performanse po kojima je Honda prepoznatljiva. Povodom početka prodaje, prva dva kupca modela CR-Z sa sportskim paketom opreme GT, ostvaruju pravo na popust od 10%. Cena osnovnog modela kreće od 21.900 evra sa uračunatom subvencijom države za kupovinu hibridnih automobila u iznosu od 100.000 dinara.

Povezana vest:  Jedinstvenom formulom OMV MaxxMotion goriva do čistog i efikasnog motora

Ovaj prvi hibridni automobil sa šestostepenim manuelnim menjačem na svetu, poseduje jedinstveni pogonski sistem sa tri režima vožnje (3-Mode Drive System), koji usklađuje lako upravljanje, živahnost motora i hibridni IMA sistem sa potrebama vozača. I-VTEC motor zapremine 1,5 litra, u kombinaciji sa elektromotorom, odlikuje potrošnja goriva od 5,0 litara na 100km i emisija CO2 od 117 g/km.

Povezana vest:  Kia u Parizu predstavlja nove tehnologije