janko_tipsarevic_LA_1ATP SANKT PETERBURG

 

Tipsarević u četvrtfinalu, Troicki završio takmičenje

 

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale turnira u Santk Peterburgu, pošto je danas u drugom kolu savladao Amerikanca Majkla Rasela rezultatom 6:2, 7:5.

Drugi dan zaredom Tipsarević je odigrao veoma dobar meč i bez većih problema uspeo da zabeleži drugu pobedu posle sat i po igre. Za ulazak u polufinale boriće se sa pobednikom meča u kome se sastaju Mihail Kukuškin iz Kazahstana i Tejmuraz Gabašvili iz Rusije.

Prvi set protiv Rasela, 87. igrača sveta, Tipsarević je dobio veoma lako. Napravio je četiri brejka, a pritom protivniku nije dao nijednu priliku da mu oduzme servis.

Povezana vest:  Škugor iznenadio, pa Bautista Agut izjednačio

Drugi set bio je dosta izjednačeniji. Amerikanac je u tri navrata mogao da napravi brejk i dođe do prednosti, ali je sva tri puta Tipsarević odličnim servisima to sprečo.

Odluka je pala u 11. gemu, kada je reprezentativac Srbije iskoristio drugu brejk šansu i konačno slomio otpor Rasela.

Bez obzira s kim će igrati u četvrtfinalu, Tipsarević će biti favorit. Protiv Kukuškina, 88. tenisera sveta, do sada nije igrao, a sa Gabašvilijem, koji na ATP listi trenutno zauzima 105. poziciju, sastajao se dva puta i rezultat je izjednačen.

Povezana vest:  Lajović predao meč Ramosu u prvom kolu Rija

Naš drugi predstavnik na turniru u Sankt Peterburgu Viktor Troicki danas je u meču prvog kola izgubio od Nemca Rajnera Šitlera sa 6:3, 4:6, 6:3.

Nakon što je pre četiri dana na Kupu Kremlja u Moskvi osvjio prvu titulu u karijeri, Troicki je turnir u Sankt Peterburgu počeo fizički i emotivno dosta ispražnjen i to se videlo u duelu protiv 103. tenisera sveta.

U igri srpskog tenisera nije bilo kontinuiteta i Nemac je dosta lako održavao ravnotežu. U prvom setu Šitleru je bio dovoljan jedan brejk da dobije taj deo igre.

Povezana vest:  Lajović eliminisan već na početku u Sao Paulu

Kada je u trećem gemu drugog seta Šitler još jednom oduzeo servis Troickom, izgledalo je da će meč biti brzo završen. Tada je, međutim, reprezentativac Srbije počeo da igra na svom nivou i lako je preokrenuo rezultat i izjednačio na 1:1.

Isti scenario, ali sa obrnutim ulogama, viđen je u trećem setu. Troicki je posle brejka u drugom gemu poveo 2:0 i onda je potpuno stao. Od narednih sedam gemova Nemac je osvojio šest i na kraju zasluženo dobio.

Turnir u Sankt Peterburgu igra se za nagradni fond od 750.000 dolara.