neprilagodjena-2SURVIVOR VIP

 

 

Momci se bolje snašli

 

Goca i Biljana pristižu na žensko ostrvo. Gocu zbunjuje kada čuje da su devojke u kovčegu pronašle osnovne namirnice i pribor, pa se pita koja je bila svrha njihovog odlaska na pijacu.

Sve zajedno nastavljaju da osvajaju ostrvo i planiraju poziciju dnevnog boravka, trpezarije, kuhinje, a onda priterane neodložim fiziološkim potrebama na red stiže i rasprava o toaletu.

– Sad je najvažnije da odredimo gde ćemo da piškimo i kakimo!

kad-se-zenska-srca-slozeZaključuju da bi bilo najbolje da izaberu pristupačno, prohodno mesto, gde ima dovoljno peska, ali da ne bude blizu vode da je ne bi zagadile. Pronalaze idealan čučavac, nedaleko od još uvek fiktivne dnevne sobe i umesto znaka WC na ulaz postavljaju kokos.

Nikolija se najteže prilagođava. Deluje potišteno, pasivno i ne zna kako da izađe na kraj sa svim novotarijama u netaknutoj prirodi. Vesni je jasno da joj ćerka prolazi kroz krizu, jer joj se odmah primeti na licu kojem nedostaje osmeh. Ne čudi je ćerkino neraspoloženje i kaže da joj sigurno nije zabavno da bude u izolaciji sa mamom. Katarina smatra da je to ključ problema i da bi se Nikolija mnogo bolje snašla da mora da se osloni samo na sebe.

Povezana vest:  FARMA 2010, Haos u kući

Druge devojke su čile i spremne da ponesu teret samostalnosti i izađu na crtu muškoj ekipi. Gocu je pogodio Knezov komentar da će se “ženetine odmah posvađati”, što, kako ona ističe, nije istina jer su kompaktne. Uskoro to pokazuju na delu kada počne sklapanje spavaonice. Ležaj je tu, a krov treba sklepati od stabala koja se moraju saseći. Energična Goca stupa u akciju. Uzima mačetu i počinje besomučno da udara po stablu, objašnjavajući devojkama, koje su je okružile u znak moralne podrške, da treba “šopiti kao da udaraš krvnog neprijatelja”. Da bi sve izgledalo kompaktno, kada je Goca već “ubila” stabla, posmatračice utrčavaju da pomognu.

saljivdzijaNa muškom ostrvu poslovi se obavljaju mnogo lakše i brže. Muškarci deluju uigranije i njihova kuća polako poprima finalni izgled. Knez je najpričljiviji i najbučniji. On zbija šale, organizuje poslove, priprema ribu za večeru… Muškarci se odlično snalaze i, kako tvrde, mogu lako da organizuju život bez žena, ali one im ipak nikako ne izlaze iz glave. Knez se podsmeva i ostatku družine prepričava kako je Biljana prebacivala Goci da je mnogo potrošila na pijaci, a samo malo pre toga je govorila kako će super da se slažu odvojene od muškaraca. U stvari, što se njega tiče, dobro bi im došla po neka žena. Edin sluti da bi za koji dan organizatori mogli da ih zeznu tako što bi kamp, koji oni sada podižu, samo prepustiti ženskoj ekipi, uz obrazloženje da moraju da zamene ostrva. Toni Zen se ne bi bunio da bude u društvu sa ženama, a kada bi birao, izabrao bi Gocu.

Povezana vest:  Glumac iz Ljudi sa Menhetna gostuje u seriji Dobra žena

Do kraja dana ni muška kuća nije imala potpuno gotov krov. Edin je pred kamerama objasnio da nisu imali vremena, da su igre dugo trajale… Opet se prisetio žena, pa je začinio, da se nada da će žene ostati i bez krova, bez kreveta, vatre i svega ostalog. A pogrešio je: nisu imale krov, ali su noć dočekale na svom novom krevetu zabavljajući se ogovaranjem muškaraca. Dok je Goca pretpostavljala šta sve mogu muškarci da urade sa onom lupom koju su joj ispred nosa uzeli, Biljana je ovaj trenutak pod zvezdanim svodom iskoristila za kratko predavanje o vekovnom, civilizacijskom zatucavanju žena.

Povezana vest:  Serija „Ratnici sa Pacifika" uskoro na Discovery kanalu

I kroz priču na temu šta li rade i kako se snalaze „oni“ na drugom ostrvu bez „nas“, neke je uhvatio prvi  san. Ali kako filipinska noć traje dugo, još pre bele zore, muškarci su bili na nogama i u stroju poput vojnika disciplinovano krenuli u džoging. Misle li oni da su u vojsci?

 

II epizoda, utorak 26. oktobar, 22h