Srpska teniserka Olga Danilović osvojila je danas prvu WTA titulu u karijeri, pošto je u finalu turnira u Moskvi pobedila Ruskinju Anastasiju Potapovu sa 7:5, 6:7, 6:4.

Olga Danilović je ovom pobedom postala prvi „laki luzer“ u istoriji koji je osvojio WTA titulu. Takodje, 17-godišnja Danilovićeva je i prva teniserka rodjena u dvehiljaditim godinama koja je podigla trofej na WTA turu.
Srpska teniserka je loše počela meč, imala problem s prvim servisom, napravila je i nekoliko grešaka što je Ruskinja, koja je takodje igrala prvo WTA finale, iskoristila i povela sa 4:1.

Potapova je u šestom gemu imala dve brejk lopte i priliku da povede sa 5:1, ali je tada „proradila“ 17-godišnja srpska teniserka. Danilovićeva je spasila te dve brejk lopte, smanjila na 4:2, a potom vezala tri gema i preokrenula rezultat na 5:4.

Povezana vest:  ATP DUBAI, Đoković zadovoljan izdanjem protiv Federera

Srpska teniserka je u narednom gemu servirala za set, ali nije uspela. Potapova je napravila brejk, ali to nije poremetilo Danilovićevu koja je osvojila naredna dva gema za prednost od 1:0 u setovima posle 44 minuta igre.

U drugom setu su obe teniserke bile sigurne na svoj servis, prilika za brejk nije bilo sve do devetog gema kada je Danilovićeva forhendom stigla do dve brejk prilike.

Povezana vest:  Troicki: Imam šanse za plasman u četvrtfinale

Potapova je spasila te dve brejk lopte, ali je potom duplom servis greškom poklonila Danilovićevoj novu, što je ona i iskoristila za 5:4.

Danilovićeva je u narednom gemu propustila prvu meč loptu, a lošim servisima je Potapovoj poklonila brejk loptu i gem. Redjala je potom Danilovićeva grešku za greškom, pa je Ruskinja preokrenula na 5:6.

Srpska teniserka je osvojila naredni gem, pa je drugi set rešen u taj-brejku. Taj deo igre dobila je Potapova sa ubedljivih 7:1.

Danilovićeva je dobro počela treći set, napravila je brejk u drugom gemu i povela sa 2:0, ali je njena protivnica odmah uzvratila i smanjila na 1:2. U četvrtom gemu srpska teniserka nije uspela da iskoristi pet brejk lopti, pa je Ruskinja izjednačila.

Povezana vest:  AO 2011, Đoković: Zadovoljan sam formom, sledi meč sa Berdihom

Potapova je peti gem osvojila bez izgubljenog poena i povela sa 3:2, a isto je učinila Danilovićeva u narednom gemu i izjednačila. Obe su i posle toga napravile po brejk za 4:4, a u devetom gemu Danilovićeva je uspela da osvoji gem na svoj servis i povela je sa 5:4.

Srpska teniserka je u 10. gemu uspela da iskoristi treću meč loptu i posle dva sata i 20 minuta igre u finalu osvoji prvu WTA titulu u karijeri.