slavlje_2Đoković: Finale Davis Cupa je prilika koja se pruža jednom u životu

 

 

Najbolji srpski i treći svetski teniser Novak Đoković pred sobom ima još dva velika događaja do kraja ove sezone.

nole_slavlje_polozenaĐoković će sledeće nedelje nastupati na ATP Finalu u londonskoj O2 Areni, ali i sam priznaje da mu je važniji nastup za reprezentaciju Srbije protiv Francuske u finalu Davis Cupa, od 3. do 5. decembra u Beogradu.

-Iskreno, moj najveći cilj je osvajanje Davis Cup. Na ATP Finalu sam već igrao ranije, nadam se da ću i u budućnosti, ali, finale Davis Cupa kod kuće, to je prilika kakva se pruža možda samo jednom u životu. Ko zna hoćemo li još ikada dobiti takvu priliku. Zbog toga sam vrlo uzbuđen i prepun motiva. Ipak, moram prvo pokušati da napravim što bolji rezultat u Londonu, a tek onda da se koncentrišem na beogradsko finale – kaže Đoković.

Povezana vest:  Lajović u glavnom žrebu Majamija

Na putu do finala Davis Cupa, Srbija je pobeđivala SAD, Hrvatsku i Češku, a Đoković je dobio svih pet pojedinačnih mečeva koje je igrao.

Iako je ove sezone imao nekih smetnji s alergijama i disanjem, Đoković tvrdi da je fizički i zdravstveno spreman za napore koji ga očekuju u samoj završnici sezone.

-Pripremljen sam za dve naporne nedelje. Na ATP Finalu u svakom meču morate jako naporno da radite i truditi se za pobjedu. Davis Cup je, pak, jedinstveno takmičenje u kojem je mentalna potrošnja veća nego na bilo kom turniru. Ali, drago mi je da sam se već četvrti puta kvalifikovao na završni turnir osmorice najboljih svetskih tenisera. Biću zadovoljan i srećan sa bilo kojom pobedom.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Del Potro: Prvi set mi je doneo samopouzdanje!

Prvi meč u Londonu, u sklopu A grupe, Đoković će odigrati u ponedeljak protiv Čeha Tomaša Berdiha. U toj grupi su još Španac Rafael Nadal i Amerikanac Endi Rodik.

 

PHOTO: ataimages.rs