novak_djokovic_O2_arena_londonATP LONDON

 

Đoković izgubio od Nadala u Londonu

 

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je večeras od prvog tenisera sveta Rafaela Nadala sa 0:2 u setovima (5:7, 2:6), u meču drugog kola Grupe A na završnom ATP turniru u Londonu.

Posle mečeva trećeg kola biće poznati polufinalisti poslednjeg turnira u sezoni. Nadal ima dve pobede u Grupi A, Đoković i Tomaš Berdih po jednu, a Endi Rodik je izgubio oba meča, ali i dalje ima šansu da prođe u polufinale.

Nadal je večeras ostvario 16. pobedu nad Đokovićem, a srpski teniser pobedio je Španca sedam puta. U meču koji je trajao sat i 52 minuta, Nadal je napravio četiri brejka, iz osam pokušaja, dok je Đoković iskoristio jednu od pet prilika.

Povezana vest:  Ðoković: Rame me muči već nedeljama

Teniseri su na početku osvajali gemove na svoj servis, sve do petog, kada je prvi teniser sveta napravio brejk i poveo sa 3:2. Đoković je u narednom odmah uzvratio, a zatim i osvojio gem na svoj servis i poveo sa 4:3.

Srpski teniser je čuvao prednost brejka, ali mu je Nadal u 11. gemu, ipak, oduzeo servis i poveo. U narednom gemu Nadal je, uz mnogo problema, osvojio gem na svoj servis i posle sat i 20 minuta poveo u meču.

Povezana vest:  Janković: Nadam se da če moje vreme doći

Krajem prvog seta Đoković je imao problema sa sočivom u u desnom oku i požalio se da ne vidi dobro.

Nadalov niz od sedam uzastopnih gemova Đoković je prekinuo u petom gemu drugog seta, kada je smanjio na 1:4, a treći teniser sveta je do kraja meča osvojio još samo jedan gem.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv Amerikanca Endija Rodika, koji je ranije danas izgubio od Tomaša Berdiha sa 2:0 u setovima (7:5, 6:3), a Nadal će za polufinale igrati sa Berdihom.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, Marej i Berdih dobili pozivnice za turnir u Monte Karlu

Đoković i Rodik, osmi teniser sveta, do sada su odigrali sedam mečeva, a srpski teniser pobedio je dva puta. Poslednja četiri meča dobio je Amerikanac, poslednji put na Mastersu u Sinsinatiju, kada je pobedio sa 6:4, 7:5.