slavlje_2Bogdan Obradović: Znam da je Đoković iscrpljen, plašim se tog umora

 

Polako se kreira atmosfera za veliko finale ovogodišnjeg Davis Cup takmičenja. Podsećamo da će u Beogradskoj areni, od idućeg petka do nedelje, krunu pobednika juriti srpski i francuski teniseri.

Francuskom L’Equipeu je Bogdan Obradović dao intervju koji se uglavnom vrteo oko trećeg igrača sveta Novaka Đokovića, koji je prva zvezda finala. Inače, podsetimo da Đoković trenutno nastupa na ATP Finalsu u Londonu, gde će danas u večernjim satima igrati polufinalni meč protiv Švajcarca Rodžera Federera.

Povezana vest:  VIMBLDON 2013, Đoković protiv Šardija za plasman u osminu finala

-Neprocenjivo je koliko nam Đoković znači u reprezentaciji. Nije on samo treći igrač na svetu i naš prvi reket. On je stalni pokretač pozitivne energije u timu, inspiracija ostalima u reprezentaciji i pravi vođa. Ali, otišao bih i šire i rekao kako je Đoković svima u Srbiji otvorio oči kako se i na pojedinačnom planu može napraviti nešto veliko – krenuo je Obradović, ali se potom i osvrnuo na mogući umor trećeg igrača s ATP liste.

Povezana vest:  Đoković: Rođenje sina najvažniji trenutak u mom životu

-Uopšte je besmisleno govoriti da li je Đoković umoran ili ne. Jasno da je iza njega jedanaest meseci naporne sezone, a dok ovo pričamo on i dalje igra u Londonu. Ali, ne mogu reći da se plašim tog umora. Baš uvek je Đoković davao sve od sebe u reprezentaciji. Uživa da igra u našem dresu, u Beogradskoj areni i znam da od njega uvek mogu dobiti sve najbolje.

Obradović je potom izrazio respekt prema svojim suparnicima.

-Volim francuski tenis i vaše tenisere. Monfis je imao odličan kraj sezone, Simon je veoma talentovan teniser koga su samo privremeno zaustavile povrede na teniskom putu. Francuska ima odličan par, u svakom slučaju biće to neizvesno finale.

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Federer bez problema protiv Manarina

Za kraj se Obradović dotaknuo mera obezbeđenja na finalu.

-Ne znam zašto pričamo uopšte o tome. Pre dolaska Amerikanaca u Beograd je bila logičnija briga, ali tokom, na primer, intoniranja američke himne nisam čuo nijedan zvuk negodovanja. Biće to lepo finale, garantovano bez ispada.

PHOTO: ataimages.rs