Roger_Federer_1ATP LONDON

 

Federer: Nisam dugo igrao protiv Nadala, biće sjajno

 

U finalu londonskog ATP Finalsa, završenog teniskog turnira sezone, igraće Rafael Nadal i Rodžer Federer. Biće to njihov drugi ovogodišnji meč i 22. ukupno u preseku njihovih karijera.

Mnogo uspešniji je trenutno prvi igrač sveta, levoruki Španac koji je Federera savladao u četrnaest navrata i koji je iz njihovog ovosezonskog meča u finalu madridskog Mastersa izašao s 6:4, 7:6(5) pobedom.

Povezana vest:  Danilovićeva i Troicki u glavnom žrebu Austaralian Opena

Da li će umor odigrati ulogu u borbi za naslov tek će se videti, međutim, činjenica je da je Švajcarac danas mnogo manje „radio“. Nadalu je bilo potrebno više od tri sata da u prvom polufinalnom meču subote pobedi Škota Endija Mareja rezultatom 7:6(5), 3:6, 7:6(6).

Nešto kasnije, Federer se poprilično lako pobedio Novaka Đokovića i za sat i 20 minuta izborio finale pobedom 6:1, 6:4. Bila je ovo trinaesta pobeda Federera protiv trećeg igrača sveta u njihovom devetnaestom susretu.

Povezana vest:  Đoković bolji od Berdiha, u polufinalu protiv Nadala

-Izgleda da mi ide dobro ove nedelje. Odigrao sam dobar meč protiv tenisera iza koga je sjajna sezona. Srećan sam zbog toga i nadam se da ću ovakav tenis i nastaviti da igram – rekao je Federer, drugi na ATP listi, i okrenuo se nedeljnom finalu:

-Uživam u igri i nadam se da ću sutra biti na visokom nivou. Rafa je danas pokazao zašto je najbolji na svetu pa mislim da nas očekuje dobar meč. Nismo u poslednje vreme igrali mnogo jedan protiv drugoga pa se i tome radujem. Naši se stilovi igre lepo nadopunjuju, odigrali smo nekoliko epskih mečeva, ali i nekoliko koji nisu ispunili očekivanja. Onaj sutrašnji, nadam se, biće sjajan.

Povezana vest:  WTA LISTA, Janković 8, Ivanović 12, Jovanovski 39. na WTA listi