Srpska teniserka Aleksandra Krunić osvojila je titulu u dublu na turniru u Sidneju, u paru sa Katerinom Siniakovom i tako napravila najbolju uvertiru pred prvi grend slem u sezoni.

Finalni meč protiv Japanke Hozumi i Poljakinje Rosolske igrao se dva dana, odlagan je zbog kiše, a posle velike borbe u drugom setu, Krunić i Siniakova su izašle kao pobednice i trijumfovale rezultatom 2:0 (6:1, 7:6).

Povezana vest:  Nole skinuo sa trona 'kralja šljake'

„Bila je ovo jako pozitivna nedelja koja se završila na najbolji mogući način, titulom. Jako nam je drago smo meč, pre svega psihički, zbog odlaganja, uspele da završimo u našu korist i da izađemo kao pobednice. Bilo je dobro što se meč nije nastavio istog dana kad je i počeo, jer nam je energija padala i postale smo umornije. Danas, već u nastavku bile smo mnogo nervoznije jer smo htele da završimo sve u dva seta, super taj brejk je lutrija i pobeđuje onaj ko ima više sreće i hrabrosti u nekim trenucima“, prvi su utisci Aleksandre Krunić po završetku meča.

Povezana vest:  Vijesti: Venčali se Novak i Jelena

Titula pred prvi grend slem u sezoni, Australian open, predstavlja pravi vetar u leđa.

„Baš volim da igram sa Katjom, imamo dobru energiju na terenu i možemo da igramo lep dubl zajedno. Veoma mi znači što u Melburn idem sa titulom i da na taj način počnem borbu na prvom grend slemu u sezoni.  To mi daje jako puno dodatnog  samopozdanja, jer dubl pomaže da se popravi servis, ritern, neki tehnički udarci. Sa pozitivnim emocijama krećemo za Melburn“.

Povezana vest:  Zimonjić: Verujemo u uspešan početak Dejvis kup sezone