Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić rekao je da su Dušan Lajović i Filip Krajinović opravdali ulogu favorita u današnjim mečevima Dejvis kupa protiv Uzbekistana i dodao da se nada da će njegova ekipa posle dubla obezbediti pobedu i plasman na finalni turnir tog takmičenja.

„Ovo je ono čemu smo se nadali, a to je da opravdamo ulogu favorita“, rekao je Zimonjić nakon što je Srbija u Taškentu povela protiv Uzbekistana sa 2:0.

Povezana vest:  ATP PEKING, Conga prvi finalista u Pekingu

Prvi bod Srbiji u kvalifikacionom meču za plasman na finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa doneo je Dušan Lajović koji je sa 7:6, 6:3 pobedio Sanjara Fajzijeva.

„Svakako nije bilo lako Dušanu da posle duge pauze izadje na meč gde apsolutno mora da pobedi. Fajzijev je odigrao na jako visokom nivou za njegove mogućnosti, a Lajović je obzirom na situaciju sjajno se snašao i kako je meč odmicao igrao je sve bolje i bolje“, rekao je Zimonjić.

Povezana vest:  AO 2014, Bojana Jovanovski u drugom kolu Australijan opena

Filip Krajinović je potom slavio protiv Denisa Istomina sa 6:2, 6:4.

„U drugom meču Filip je odigrao fenomenalno od prve do poslednje lopte, od prvog do poslednjeg poena. Istomin je vrlo iskusan i neugodan igrač, ali on je na terenu bio apsolutno nemoćan jer Filip je igrao suviše brzo za njega i držao meč pod kontrolom sve vreme. Nadam se da ćemo sutra posle dubla doći do pobede“, rekao je Nenad Zimonjić.

Povezana vest:  WTA BALI, Ana Ivanović osvojila Bali

Drugog dana takmičenja, u subotu, prvo će na teren izaći dublovi, a nakon toga na programu su dva meča u singlu.