janko_prvi_dan (2)DAVIS CUP FINALE

 

Tipsarević: Nije sramota izgubiti od Monfisa

 

Teniser Srbije Janko Tipsarević izjavio je danas da je razočaran na kakav način je poražen u prvom meču finala Dejvis kupa, ali da nije sramota izgubiti od Gaela Monfisa. Francuska je povela u finalu Dejvis kupa sa 1:0, pošto je Monfis pobedio Tipsarevića sa 3:0.

-Iznenađenje je kako sam izgubio, ali nije sramota izgubiti od 11, 12. igrača sveta. Mislim da je publika u Areni bila OK. Nisam ni dao puno razloga da se raduju- rekao je Tipsarević na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, Nadal sedmi put uzastopno osvojio turnir u Monte Karlu

Prema njegovim rečima, nikada mu se nije dogodilo da igra kao danas protiv Monfisa.

-Nedostaju mi mečevi. Poslednji put sa igrao protiv Federera u Bazelu. Fizički se dobro osećam, ali ne osećam situaciju. Izgubio sam se u tome što sam razmišljao šta treba da radim i nisam vodio računa o protivniku – rekao je Tipsarević.

Povezana vest:  Krajinović bez trofeja, Braun bolji u finalu

On je dodao da izgubio zato što je Monfis bio bolji, iako je bio nervozan na početku meča.

-Bio sam nervozan, ali meč je dugo trajao i svašta se događalo na terenu. Međutim, ovo je sada iza mene. Ovo je težak poraz, ali ja sam spreman i mogu da igram sledeći meč u nedelju – rekao je Tipsarević.

Teniser Srbije nije bio zadovoljan suđenjem i objasnio je da ne misli da bi se meč drugačije završio, ali da su greške bile strašne i na njegovu štetu.

Povezana vest:  Đoković za četvrtu titulu u Dubaiju

-Svaki poen može da utiče na konačan rezultat u Dejvis kupu. Zato pozivam publiku da sutra dođe da podrže Nenada Zimonjića i Viktora Troickog u dublu i da njihovi protivnici osete pritisak od početka meča. Ne igra se finale Dejvis kupa svaki dan- rekao je Tipsarević.

U drugom singl meču Novak Đoković trenutno igra sa Žilom Simonom.

PHOTO: ataimages.rs