TENISKI CENTAR PRESS_05Živojinović: Teniski centar za buduće svetske prvake

 

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović najavili su danas izgradnju Nacionalnog teniskog trening centra.

Samardžić Marković je istakla da će Teniski centar ispuniti sva tri cilja zacrtana Nacionalnom strategijom sporta.

-Teniska infrastruktura omogućiće našoj deci da razvijaju svoj talenat, a istovremeno će stvoriti uslove za razvoj vrhunskog sporta – precizirala je Samardžić Marković na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

TENISKI CENTAR PRESS_03Resorni ministar je pohvalila saradnju koju Minsitarstvo omladine i sporta ima sa gradom Beogradom, TS Srbije i Međunarodnom teniskom federacijom.

-Rezultati koje srpski teniseri postižu nisu slučajni, već su plod dugogodisnjeg i temeljnog rada Teniskog saveza Srbije – rekla je Samardžić Marković i čestitrala predsedniku TŠ na odlično organizovanom finalu Dejvis kupa.

Povezana vest:  WTA MADRID, Serena Vilijams u finalu turnira u Madridu

Gradonačelnik Đilas je istakao da će Teniski centar početi da se gradi krajem leta 2011. godine pored novobeogradske Hale sportova, a da je potrebno da grad u nekoliko narednih meseci usvoji planove izgradnje.

-Dogovorili smo se da izgradnju finansiramo zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta, a da se potom Nacionalni teniski centar preda na upravljanje i korisćenje Teniskom savezu Srbije – rekao je Đilas i dodao da je jedini uslov za to „stvaranje tenisera, koji će ići stopama Novaka Đokovića, Jelene Janković, Ane Ivanović, Janka Tipsarevića i drugih“.

Đilas je napomenuo da su Srbija i Beograd „već ostvarili jednu veliku pobedu u finalu Dejvis kupa“.

-Pobedu predstavlja čitava atmosfera stvorena u Beogradskoj areni, dostojanstveno držanje naše publike i gostoprimstvo ukazano našim gostima iz Francuske – rekao je Đilas i dodao da očekuje da naša reprezentacija i „rezultatski ostvari pobedu“.

Povezana vest:  ATP MASTERS LONDON 2011, Federer nastavio pobednički niz u Londonu

Predsednik TSS Živojinović zahvalio je na saradnji Ministarstvu omladine i sporta i gradu Beogradu.

-Želeli bismo da izgradnjom Teniskog centra utičemo na stvaranje novih velikih tenisera, tako što deca ne bi bila primorana da treniraju u inostranim kampovima, već bi kod kuće imala maksimalne uslove da ostvare svoj san – istakao je Živojinović.

Predsednik TSS je dodao da „imamo tenisere sposobne da osvoje i Dejvis i Fed kup“.

-Era srpskog tenisa je tek počela, a ovaj novi centar će još više podstaći razvoj našeg vrhunskog tenisa – rekao je Živojinović.

On je podsetio da će novi Teniski centar imati deset terena – šest sa šljakom i četiri sa tvrdom podlogom, kao i halu sa pet terena,

Povezana vest:  AO 2015, Ivanovic,Jovanovski,Troicki i Krajinovic prvi startuju na AO

-U planu je i izgradnja hotela za naše tenisere koji nisu iz Beograda, kao i kongresne sale za održavanje seminara – rekao je Živojinović i precizirao da vrednost Teniskog centra iznosi između pet i sedam miliona evra.

Predsednik ITF Francesko Riči Biti istakao je da je „pozitivno iznenađen“ organizacijom finala Dejvis kupa.

-Pozitivno sam iznenađen, jer je sve mnogo bolje organizovano od očekivanog. Srbija je mala zemlja velikih potencijala – istakao je Biti.

Predsednik ITF je pohvalio saradnju „vlasti i Teniskog saveza Srbije“ u cilju izgradnje novog Nacionalnog trenažnog centra.

-Izgradnja novog centra važna je jer se dešava u zlatno doba srpskog tenisa – istakao je Riči Biti.