slavlje (2)DAVIS CUP FINALE 2010

 

Troicki: Verovali smo u pobedu

 

Srpski teniser Viktor Troicki, koji je danas osvojio peti poen za Srbiju u finalu Dejvis kupa protiv Francuske, rekao je da je ceo tim verovao u pobedu i osvajanje Dejvis kupa.

-Neopisivo… Nisam znao kako da reagujem posle poslednjeg poena… Ovo je najlepši trenutak u mom životu… „, rekao je Troicki posle istorijskog meča.

Troicki je danas pobedio Mihjla Ljodru sa 3:0 (6:2, 6:2, 6:3) i osvojio peti poen, koji je doneo Srbiji prvi trofej u Dejvis kupu.

Povezana vest:  Dimitrov u Stokholmu do prvog trofeja u karijeri

-Zahvalan sam svima, svi su sjajno igrali, sjajno smo odigrali cele sezone. Verovali smo da mozzemo da osvojimo trofej i osvojili smo ga. Ne znam šta da kažem, ne znam…  – dodao je Troicki, koji je jedva zadržavao suze.

Najbolje rangirani srpski teniser Novak Đoković rekao je da je osvajanje Dejvis kupa najveći uspeh svakog reprezentativca Srbije, ali i države.

-Ovo je najveći uspeh u karijeri svakog igrača… Ovo je jedno od najvećih sportskih dostignuća… Još nismo svesni, kao ni nacija, koja nije bila teniska. Ovo je kao da smo osvojili Svetsko prvenstvo u fudbalu – rekao je Đoković, koji je sa srpskom zastavom na glavi krio novu frizuru.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2014, Ivanović bez problema pobedila Svitolinu

-Pred domaćom publikom, od 1:2 ussli smo u poslednji dan, da odigramo pod pritiskom dva singl meča. Briljantno… Fascinantno,fantastično… – uzbuđeno je vikao Đoković.

Selektor Srbije Bogdan Obradović rekao je da je njegov tim pokazao da je psihički mnogo jak.

-Pokazali smo da smo mentalno najjavčci tim, uspeli smo da nadjemo snagu i dobijemo fantastičan meč. Pokazali smo da smo broj jedan, obradovali smo sve Srbe širom sveta – rekao je on.

Povezana vest:  VIMBLDON 2013, Marej posle preokreta protiv Verdaska u polufinalu Vimbldona

Savetnik u reprezentaciji Srbije Nikola Pilić rekao je da je Srbija zaslužila da osvoji „salataru“.

-Presrećan sam. Moji igrači su to zasluzzili, kao i TSS. Igrali smo dobro, punim srcem, oni su za ove boje založili sve – rekao je sveže ošišani Pilić.

PHOTO: ataimages.rs