AA_tennis_ball_racquetNavratilova u bolnici u Najrobiju zbog edema pluća

 

Bivša najbolja svetska teniserka Martina Navratilova primljena je u bolnicu u Najrobiju zbog edema pluća, nakon što je pokušala da se popne na najviši planinski vrh u Africi, Kilimandžaro, saopšteno je danas. Legendarnoj teniserki dijagnostikovan je edem pluća, rekao je lekar bolnice u Najrobiju Dejvid Silverstejn.

-Postoji potencijalna opasnost kada je osoba na velikoj nadmorskoj visini, ali Martina je dobro i mislim da će tako ostati – rekao je on.

Povezana vest:  WTA VIMBLDON, Jankovićeva lako do osmine finala

Poduhvat uspona na Kilimandžaro organizovan je u dobrotvorne svrhe, a počeo je u ponedeljak. Uz Navratilovu je bio i tim od 27 članova. Od početka uspona na 5.895 metara visok planinski vrh pratilo ih je veoma loše vreme, sneg i izmaglica.

Četvrtog dana, na visini od 4.500 metara, Navratolova je rekla da se ne oseća dobro, zbog čega je morala da odustane, ali je njen tim nastavio uspon ka vrhu.

Povezana vest:  Serena Vilijams teniserka godine

-Razočarana sam što nisam uspela da završim ovo neverovatno putovanje. To sam dugo želela da uradim, ali nije bilo suđeno – navela je u saopštenju pobednica 18 grend slem turnira.