andrea_arsovic_i_zorana_arunovic_trofej_bgd_2010Svečano otvoreno 35. „Internacionalno prvenstvo Beograda“ u streljaštvu

 

U sali „Bg sportskog centra“u Kovilovu svečano je otvoreno 35. „Internacionalno prvenstvo Beograda“ u streljaštvu. Organizator je Streljački savez Beograda uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, „Dunav osiguranja“, Laste, Ministarstva omladine i sporta Srbije, Streljačkog saveza Srbije i Jugoimport SDPR.

Generalni sekretar SS Beograda Dragan Milisavljević je u ime organizatora poželeo dobrodošlicu učesnicima. Gađaće blizu 250 strelaca (140 iz inostranstva i 110 iz Srbije). Prvi put učestvovaće i strelci iz Ujedinjenih arapskih emirata i El Salvadora, a dolaze gosti i iz BiH, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Norveške, Rumunije, Slovenije, Slovačke, Švedske i Ukrajine. Za sve učesnike organizovaće se i „Streljačka žurka“ u restoranu „Petica“ na Adi Cigalniji u subotu od 21 čas.

Povezana vest:  Đorđe Savić dva puta najbolji u Gornjem Milanovcu

Pravog dana, u subotu, je „Trofej Beograda“ kada gađaju posebno juniorske i seniorske kategorije puškom i pištoljem. Početak takmičenja je u 10,35 časova, a raspored finala je – 13,00: pištolj- seniori, 14,45: puška – seniori, 17,30: puška – seniorke i 19,00: pištolj – seniorke.

U nedelju 12. decembra je „Velika nagrada Beograda“ gde gađaju muškarci i žene sa oba oružja u apsolutnoj konkurenciji. Početak takmičenja je u 8,30 časova.  Ulaz je slobodan.

Povezana vest:  Šekarićeva druga, Mikec treći na svetskim rang listama posle Sidneja

Prošle godine na „Trofeju Beograda“ sve četiri titule u seniorskoj konkurenciji pripale su srpskim strelcima. Puškom su slavili Andrea Arsović (Partizan) i Milutin Stefanović („Čika Mata“, Kragujevac) a pištoljem Zorana Arunović (C. zvezda) i Damir Mikec (Policajac) koji je sa 587 krugova izjednačio državni rekord osnovnog dela. Drugog dana ponovo su pobedili Milutin Stefanović i Damir Mikec, najbolja pištoljem bila je Francuskinja Ridiže, a puškom Hrvatica Pejčić. Jasna Šekarić je bila druga pištoljem, a Zorana Arunović treća. Pehar Sekretarijata za sport i omladinu Beograda dobila je Ivana Maksimović za dva najbolja rezultata u konkurenciji juniorki puškom, kao i Hrvatica Snježana Pejčić za apsolutnih 400 krugova prvog dana vazdušnom puškom.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Zorana Arunović pobedila Jasnu Šekarić u Volmeranž le Minu

PHOTO: ataimages.rs