zorana arunovic minhen

Užički „Aleksa Dejović“ najbolji klub, Zorana Arunović najbolja takmičarka, Andrija Zlatić najbolji takmičar, Pavle Zlatić najuspešniji trener u 2011. a osnovu rang lista SS Srbije
 
Članovi Upravnog odbora streljačkog saveza Srbije na sednici uPrivrednoj komori Srbije (predsedavao Obrad Stevanović, predsednik) usvojili su rang liste najboljih strelaca za 2011. a svečano proglašenje obaviće se na Skupštini SS Srbije u januaru iduće godine.
Najuspešnija takmičarka je Zorana Arunović (pištolj, Crvena zvezda). Ove godine je osvojila unverzitetsko srebro MK pištoljem i srebro na Svetskom  kupu u Minhenu vazdušnim pištoljem. Na Šampionatu Evrope u martu ove godine u Breši bila je sa Jasnom Šekarić i Bobanom Veličković,članica reprezentacije Srbije koja je odbranila zlato vazdušnim pištoljem. Pojedinačno, bila je šesta. Na EŠ u Beogradu u julu osvojila je osmo mesto u finalu MK pištoljem. Na Prvenstvu Srbije ove godine pripale su joj obe titule – vazdušnim i MK pištoljem, kao i oba ekipna zlata.  MK pištoljem je pobedila i u Kupu Srbije, dok je u ovom takmičenju vazdušnim pištoljem bila druga.  Arunovićeva je i najbolja takmičarka na rang listi za seniirke.
Najuspešniji strelac je Andrija Zlatić (pištolj) iz užičkog kluba „Aleksa Dejović“. U izuzetnoj sezoni, osvojio  je sedam medalja. Pobedio je u finalu Svetskog kupa u Vroclavu MK pištoljem i osvojio, uz zlatnu medalju i  jedno od najprestižnijih priznanja svetskog streljaštva kristalni globus ISSF, na Šampionatu Evrope u julu u Beogradu okitio se zlatnom medaljom MK pištoljem, a u martu je vazdušnim pištoljem na EŠ u Breši osvojio srebro.
Sa svetskih kupova ove godine Zlatić se vratio sa četiri medalje. U Čangvonu  je osvojio zlato vazdušnim pištoljem, u Fort Beningu bronzu MK pištoljem a kruna je bio  Minhen gde se okitio sa dva srebra – MK i vazdušnim pištoljem. Završio je sezonu na prvom mestu svetske rang liste vazdušnim i na drugom mestu MK pištoljem.Zlatić je prvi i na rang listi za seniore.
U ostalim seniorskim i juniorskim kategorijama najbolji strelci po disciplinama su – puška, seniori: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), seniorke: Andrea Arsović (Partizan), juniori: Igor Čotra (Zvezdara), juniorke: Tašana Bogatinovski (Pančevo), pištolj – juniori: Dušan Latinović (Kikinda), juniorke: Danica Rašeta (Zemun Centar).
Najbolji klub je  užički „Aleksa Dejović“ sa 1.075,33 boda. Druga je Crvena zvezda sa 887, 56 a treći Novi Sad sa 702,99 bodova. Ukupno je rangirano 26 klubova.
Pavle Zlatić, trener u užičkom klubu „Aleksa Dejović“ proglašen je za trenera godine.
Prihvaćena je ostavka Gorana Maksimovića ne mesto predsednika Stručne komisije SS Srbije. Ostavku je podneo jer je izabran za v. d. selektora reprezentacija i  tako je,  na neki način, došao u „sukob interesa“ na ove dve funkcije. Za novog predsednika predložen je Nikola Marić  (Bgd elektrane) koji je ujedno i mandatar i izabraće članove Stručne komisije u najskorijem roku.
Na predlog v. d. selektora Gorana Maksimovića, za  koordinatora – trenera svih reprezentativnih selekcijaa puškom određena je Mira Maksimović, dok je koordinator – trener za pištolj Jelena Arunović i one će biti na ovim funkcijama do završetka olimpijskog ciklusa.
Streljački savez Srbije ima 42 kategorisana strelca. Usvojena je i lista stpendista na kojoj je 15 takmičara i takmičarki: Andrea Arsovič, Ivana Maksimović, Zorana Arunović, Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Tašana Bogatinovski, Bobana Veličković, Igor Čotra, Dragan Marković,  Dragana Todorović, Jelena Arunović, Milenko Sebić, Dejan Pešič, Gabriel Dautović.
Prihvaćen je  predlog Streljačkog saveza Centralne Srbije da se za novog člana UO SSS imenuje Miomir Spasojević (Jagodina) ujedno i predsednik ovog regionalnog saveza, umesto Dragoslava Bate Miloševića (Niš) koji je na poslednjoj skupšini SSS rezrešen dužnosti.
Šampionate Srbije u idućoj godine organizovaće – vazdušno oružje, „A“ program: Smederevo  (10. i 11. mart), „B“ i „C“ program: Kikinda (31. mart i 1. april), MK oružje – „A“ program- juniori: Novi Sad (6. i 7. jul), „A“ program seniori: Novi Sad (16. i 17. jul), „B“ i C“ program, serijska puška: Ćuprija (8. i 9. septembar).
Povezana vest:  Mikec četvrti MK pištoljem u Minhenu